Gå til hoved-indhold
Pigerne har en træningsaftale med det tyske team Hahlbrock, der også er i Miami. Foto: matchraceteam.dkKapsejlads
Pigerne har en træningsaftale med det tyske team Hahlbrock, der også er i Miami. Foto: matchraceteam.dk

OL-pigerne til World Cup i Miami - interview

Syv danske sejlere deltager i anden etape i ISAF Sailing World Cup i Miami, som skal kvalificere sejlerne til OL i London i 2012. Minbaad.dk har talt med Christina Refn på en telefon direkte fra Miami.

Af katrine bertelsen |

Om 10 dage går første start i US SAILING's 2011 Rolex Miami. Christina Refn, der sejler Matchrace for kvinder i Elliot6m sammen med Lotte Meldgaard og Susanne Boidin, er med på en telefon en sen nattetime fra Miami.

Syv danske sejlere deltager i anden etape i ISAF Sailing World Cup i Miami, som skal kvalificere sejlerne til OL i London i 2012.

"Vi er allerede herovre for at træne. Jeg er jo ny pige på holdet, så vi skal lige sejles sammen. Det går rigtig godt, vi havde en uge på Mallorca i november, så vi kender vores pladser. Men vi skal lige have kommandoerne ind på rygmarven", siger en søvnløs Christina Refn fra Miami. Christina har stadig lidt jetlag oven på flyveturen derover.

De sidste par dage har pigerne trænet med de tyske deltagere, og fredag kommer hollænderne med. Pigerne har lejet en Elliot i Key Biscayne Yacht Club, hvor stævnet vil blive afholdt. Mange andre teams fra verdenseliten træner her samtidig, så de ser frem til nogle ugers spændende dage på vandet.

Christina siger. ”Det er godt at træne med de hårdeste, og niveauet er ret højt. Der er mange, der er taget herover i god tid, så vi nyder at træne i varmen.
Vi er meget spændt på, hvordan vi klarer os, der er mange gode sejlere her. Især englænderne, australierne og amerikanerne skal vi nok holde lidt øje med.”

Mere end 675 sejlere fra 49 lande mødes i Miami, for sejle de olympiske sejlsportsdiscipliner. Fra Danmark deltager syv sejlere fordelt på fire klasser:

  • Henriette Koch og Lene Sommer i 470-jolle. Ialt 25 deltagere.

  • Victor Thurøe, der pt er bosiddene i USA, deltager i Laserjolle, men sejler under de danske farver. Ialt 103 deltagere.

  • Majken Foght Schütt sejler laser Radial, 57 både er tilmeldt.

  • Matchrace for kvinder (Elliot) har 21 tilmeldte besætninger. Fra Danmark deltager Lotte Meldgaard Pedersen, Christian Refn og Susanne Boidin.

US SAILING's 2011 Rolex Miamisejles den 23. - 29. januar.

Næste ISAF Sailing World Cup bliver Princesa Sofia Cup på Mallorca d. 2. – 9. april 2011.

Link til stævnesiden: rmocr.ussailing.org/Rolex_Miami

content-loader
content-loader
content-loader