Gå til hoved-indhold
BådNyt/minaad.dk testede båden som de første i verden i marts i Italien. Læs mere i BådNyt senere. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
BådNyt/minaad.dk testede båden som de første i verden i marts i Italien. Læs mere i BådNyt senere. Arkivfoto: Troels Lykke

Dobbeltsejr til ny Bavaria 40 Sport

Den nye Bavaria 40 Sport kan vinde. Det beviste den med Elvstrøm EPEX membran på, under Kornati Cup i Kroatien. Elvstrøm Sails' Søren Hansen var på vinderbåd.

Af Troels Lykke |

De to Bavaria-både, "Amo 'Ca" og "Sporty Rosy", satte sig solidt på første- og andenpladsen. 

Om de nye Bavaria 40 Sport, der har smallere og dybere køl og lettere skrog, lyder det.

"Farr Yacht Design virkelig gjort et godt stykke arbejde, og jeg er overbevist om, at båden stadig gemmer på lidt ekstra potentiale. Det var for mig klart, at det tætte samarbejde mellem Bavaria Yachtbau og Elvstrøm Sails var effektivt, men, at det viste sig at være så effektivt, havde jeg ikke regnet med", siger Paul Huber fra "Amo 'Ca".

Team "Amo 'Ca", der ejes af Yachten Meltl, havde Paul Huber som skipper, stærkt supporteret af bl.a. Kim Petersen, Søren Hansen  og Ernst Seidl fra hhv.

Elvstrøm-hold slog Bavaria-hold

Elvstrøm Sails Danmark og Elvstrøm Sails Østrig om bord, trak det længste strå i den indbyrdes fight mellem de to Bavaria 40 Sport.

Og de lokale vejrguder sørgede for, at der blev god brug for alle kundskaber hos de mange dygtige hold, som deltog. De lokale ”bora-vinde" med op til 35 knob var på en kort visit over slagmarken, hvilket resulterede i en del spændende episoder undervejs.

Søren Hansen fra Elvstrøm Sails i Elvstrøm siger:

"Kornati Cup har igennem flere år været en vigtig del af vores udviklingsprogram, hvor vi gennemtester nye og innovative konstruktioner. Sejladsen er helt speciel, da der er begrænsning på antal af sejl ombord, hvilket stiller markant højere krav til de sejl, der vælges at sejle med."

"Vi anvendte EPEX membran sejl med Technora fibre og vores unikke "inside taffeta", som gør det muligt at lave en konstruktion, der ikke bare er ekstrem stabil, men som også er helt uovertruffen mht. levetid. Det er vigtigt hernede, da vi ofte sejler i ”bora-vinde" med op til 35-40 Knob i styrke. For mig er det derfor ikke så overraskende at vores sejl er de foretrukne hos sejlerne", siger Søren Hansen.

Team ”Sporty Rosy”, som ejes af Bavaria Yachtbau, havde Daniel Kohl som skipper.

Han blev stærkt bakket op af blandt andre Patrick Shaughnessy og Keith Carew fra Farr Yacht Design, Peter Meyer og CEO hos Bavaria Yachtbau, Jens Ludmann. I alt 104 både stillede til start, fordelt i tre grupper.

Der blev sejlet en kombination af up/down-baner og distance-baner fordelt over tre dage.

content-loader
content-loader
content-loader