Gå til hoved-indhold
Flemming 65 i Marstrand i 12-14 m/sek. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Flemming 65 i Marstrand i 12-14 m/sek. Foto: Troels Lykke

Surfede med tunge Flemming 65 i Marstrand

Vi blev sendt til Marstrand af BådNyt for at teste Flemming 65 til 24,5 mio. kr. Den 60 ton tunge amerikaner kunne faktisk surfe i store bølger med 2 x 800 MAN dieselmotorer.

Af Troels Lykke |

Det er vist den største motorbåd jeg har testet i de seneste 13 år. Flemming 65 var stor på mange måder.

Med clipper-stævn skar vi os ud i det frådende Kattegat, bølgerne stod ind over den amerikansk båd, mens vinduesviskerne var på overarbejde.

- Jeg sætter lige stabilisatorerne til, sagde den svensk importør og så stoppede vi med at rulle. Stabilisatorene er nogle intelligente sager til cirka 700.000 kr. Via hydraulik sørger de for at man ligger stabilt sidevers.

Tank på 6.435 liter

Vi vil ikke sige så meget mere andet end at Flemmig 65 let kan krydse Atlanten, hvis man fylder tankene op med 6.435 liter diesel og sejler omkring 8 knob.

- 50 procent af købere af Flemming-bådene er tidligere sejlere, der ikke har så travlt, sagde Peter Johanssen, mens vi vendte båden om i bølgerne, hvorefter vi fandt søer, som v ku surfe på op. GPSen viste lidt over 20 knob, bølgerne gav lige to knob ekstra. Læs testen i BådNyt.

Flemming 65 var vandtæt.

Herlig dagligstue. Her drak vi kaffe og spiste kanelboller og drømte os væk som millionær.

Importør Peter Johansson på kommandobroen. I Sverige findes 180 milliardærer, siger Peter Johansson, der kan levere en Flemming 65 på ti måneder. Den bygges i Taiwan, hvor en bådebygger får 20.000 kroner om måneden, siger Johansson.

www.marstrandyachts.com

content-loader
content-loader
content-loader