Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Topfarten lyder på 25 knob, mens curisingfarten er nede på 22 knob for Eclipse.

Verdens største superyacht savner havneplads

Antibes havn har afvist den 170 meter lange Eclipse. Eb.dk/minbaad.dk tegner et portræt af Roman Abramovich lystbåd til 3,5 mia. kroner.

Af Troels Lykke |

Roman Abramovichs superyacht Eclipse er verdens største og det gav for få uger siden problemer, da den ville lægge til kaj i rigmandsbyen Antibes i Middelhavet.

I flere år har stenrige russiske milliardær, 44, ejer af fodboldklubben Chelsea, forsøgt at få havneplads i den kæmpe havn, hvor der er 2.000 bådpladser, men der kun en bro, som kan tage imod den 557 fods Eclipse. Problemet er bare, ifølge Daily Mail, at pladsen er optaget af en anden superyacht.

En plads til den 44-årige milliardærs båd er dog på vej til de kommende år, oplyser en talsmand for Antibes International Yacht Club.

Plads til 112 personer
Yachten, der er bygget på værftet Blohm & Voss i Hamburg, koster lige under 3,5 mia. kroner. For de penge får man overdådig plads og luksus til 50 ansatte og 62 gæster.

Topfarten lyder på 25 knob, hvilket er lige under 50 kilometer i timen, mens curisingfarten er nede på 22 knob, hvilket er en høj fart for så stort et skib.

Ekstra Bladet/minbaad.dk besøgte sidste år Eclipse i Hamborg i juli, hvor hun for længst skulle have været i vandet efter to års byggeri.

I stedet stod superyachten på en tørdok i Hamborg, blandt andet fordi superyachtens motorer gav rystelser op gennem kahytterne, så et stort spejl smadrede og krystallet klirrede. En detalje, som skulle have gjort Abramovich rasende.

Skudsikre skotter
Superyachten blev derfor en dyr fornøjelse for Blohm + Voss, da Abramovich i sin tid fik indføjet i kontrakten, at yachten under ingen omstændigheder kunne komme til at koste mere end 485 millioner dollar.

Ingen pirater eller andre kriminelle får lov til at skyde hul i siden på Eclipse, der har indbygget skudsikre skotter og ruder. Samtidig har superyachten har sit eget missil-sporingssystem.

Mini-ubåd til 20 mio. kr.
Bliver mandskabet alligevel overmandet kan man stikke af i en mini-ubåd til 20 millioner kroner eller tage en af de to helikoptere, som der er landingspladser til.

Keder man sig er der mulighed for at tage en tur med en af de 20 vandscootere og bade i en af de mange swimmingpools.

Hovedmålet med Eclipse, har ifølge eksperter i brancen, været at overskygge verdens hidtil største privatejede yacht på 525 fod, som ejes af Dubais enehersker, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Se flere billeder og kommentarer: http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article1627447.ece

content-loader
content-loader
content-loader