Gå til hoved-indhold
Arkivfoto med Broskraberen.dk fra Bogense. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Arkivfoto med Broskraberen.dk fra Bogense. Foto: Troels Lykke

Så kom Aarhus Big Boat Race godt i gang

16 både kæmper i Big Boat Race. Broskraberen.dk vandt første duel mod X-One. En X-332 er blandt de mindste både.

Af Troels Lykke |

Sejladsen for stor-både der afholdes fra Egå Sejklub 13-14. august kom godt i gang, med første start lørdag.

Der er 16 deltagende både, der havde set frem til godt kapsejladsvejr og det gode farvand i Aarhusbugten.

Og alle virkede tændte på nogle gode ræs her i weekenden. Der er sædvanligvis stor fokus på de to ”broskrabere” X-ONE og Broskraberen.dk og de vanlige dueller satte da også ind allerede i forbindelse med starten.

Den 64 fod store X-ONE kom hurtigt op til topmærket, men efter lidt spilerproblemer var den 63 fod store Broskraberen.dk tæt på resten sejladsen, og vandt duellen i første sejlads på måltal.

Efter handicapreglen blev første sejlads dog vundet af den lokale Egå båd Xelinna – en X-332 – der er en af feltets mindste både, skarpt fulgt af X-35’eren Oxygen

Anden sejlads der netop er overstået, blev ligeledes vundet af Xelinna, med Broskraberen.dk og X-ONE sidst – der er jo stor spredning, når bådene er så forskellig størrelse.

Med de op til 17 mand store besætninger ombord arbejdes der hårdt på at få disse store kapsejladsbåde til virke som en enhed der skal reagere hurtigt og præcist på banen.

Rammerne på land er i orden – og Egå Sejlklub er klar til at modtage de 140 sejlere og 15 officials fra banen, når de kommer trætte ind og nok kan klare en fadøl og en pølse – inden aftenens festmiddag i teltet.

Stævnets hjemmeside:  www.aarhusbigboat.dk   (flere billeder og løbende resultater)

content-loader
content-loader
content-loader