Gå til hoved-indhold
Arkivfoto fra Big Boat Challenge i Kerteminde i 2011. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Arkivfoto fra Big Boat Challenge i Kerteminde i 2011. Foto: Troels Lykke

Ny Danish Big Boat Series sejles i fire byer

Den nyetableret serie kommer til at foregå i Aarhus, Kerteminde om foråret, Helsingør og Rungsted om efteråret. Der sejles efter IRC og DH.

Af Troels Lykke |

Værtsklubberne bag de to første events, Aarhus Big Boat Race i Egå og Big Boat Challenge i Kerteminde, har netop offentliggjort indbydelserne og det sæt statutter, der skal regulerer serien.

Sådan fortæller de fire sejlklubber det til bådpressen.

Aarhus Big Boat Race sejles den 18.-19. Maj 2012 og Big Boat Challenge i Kerteminde sejles den 26.-27. Maj 2012.

Serien består af fire stævner og sejles efter DH eller IRC måleregler. Der sejles to stævner i foråret og to i efteråret.

Stævnerne er placeret så hensigtsmæssigt som muligt, således at det vil være muligt at deltage i stævnerne uden for store logistiske udfordringer for sejlerne.

Serien består af:

Aarhus Big Boat Race, Egå 18.-19 maj 2012 www.aarhusbigboat.dk

Big Boat Challenge, Kerteminde 26.-27. maj 2012 www.bigboat.dk

Baltic Sea Challenge, Helsingør 10.-12. august 2012 www.balticseachallenge.dk

Race Rigtig, Rungsted 13.- 14. oktober 2012 www.kdy.dk

Serien er åben for danske og udenlandske både samt en række øvrige kriterier angivet i de individuelle indbydelser.

Ambitionerne for Danish Big Boat Series

Serien organiseres af de fire klubber bag stævnerne i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion og en af ambitionerne er at kvalificere serien til et officielt Danmarksmesterskab for store kapsejladsbåde.

Klubberne overvejer også et tættere samarbejde med skandinaviske og nordeuropæiske serier, og måske med tiden at skabe en nordeuropæisk serie.

Ensartet serie

Den umiddelbare målsætning for 2012 er, at få etableret en ensartet serie skåret over fælles kapsejlads- og resultatbestemmelser, f.eks. to sejldage, faste løbsinddelinger, ensartet prisstruktur, fælles markedsføring, sponsor og pressearbejde.

De enkelte stævner vil dog for deltagerne blive oplevet som individuelle events med hver deres lokalpræg og karakteristika, og med individuel tilmelding til de enkelte events på de respektive event sites

Baggrundsinformation:

Klubberne bag Danish Big Boat Series er Helsingør Sejlkub, Egå Sejlklub/Sailing Aarhus, Kongelig Dansk Yacht Klub og Kerteminde Sejlklub.

De fire klubbers respektive "big Boat" stævner havde i 2011 tilsammen over 150 deltagende både.

For yderligere information kontakt venligst de respektive sejlklubber eller alternativt projektkoordinator Lars Vestergaard, mail: lars@nautorswan.dk 

content-loader
content-loader
content-loader