Gå til hoved-indhold
Udstyr

Trådløs AIS til iPhone og iPad

Marine Electronic introducerer trådløst AIS-system til iPhone & iPad fra Digital Yacht.

Af katrine bertelsen |

Digital Yacht har udviklet en ny navigationsenhed til brug sammen med Apples  serie af mobile produkter. iAIS, som den trådløse “dims” hedder opretter forbindelse fra bådens navigations data til Apples iPhone, iPad eller iTouch.

Det indeholder også en meget sofistikeret, to kanals AIS-modtager, der muliggør forenelige “apps” adgang til NMEA instrument, GPS og AIS-data.

Ingen forbindelse til internettet er nødvendig, og der er ingen besværlige kabler at tilslutte. AIS data (der bringer information om position, navn, kaldesignal, MMSInummer, kurs og fart på andre skibe) bliver derefter tilgængelige for alle kompatible programmer.

Oplysninger der er afgørende for at advare bådejere mod andre fartøjer i nærheden og kan hjælpe med at beregne, om kollisionsfare er forestående, og om passage er mulig.

iAIS, kan hjælpe bådejere med at identificere andre fartøjer, der er udstyret med en AIS transponder, kommunikerer med Apple enheder via WiFi-interface. iPad og iPhone brugerne skal blot tilslutte deres enhed til trådløs forbindelse til iAIS´s hot spot.

Læs mere her: www.digitalyacht.co.uk

Find dansk forhandler her: www.marinelec.dk

iAIS er prissat til 4.365,- kr. og er også kompatibel med pc eller andet program (Android, Windows Mobile etc.), der kan acceptere trådløse (TCP/IP) data til navigationsoplysninger.

iAIS kan ses på Fredericia Boatshow hos Marine Electronic, stand A-1256.

content-loader
content-loader
content-loader