Gå til hoved-indhold
470 sejlerne Koch og Sommer. Arkivfoto: Mick Anderson/SailingpixKapsejlads
470 sejlerne Koch og Sommer. Arkivfoto: Mick Anderson/Sailingpix

Koch og Sommer yderst tæt på EM-medalje

470erne Henriette Koch og Lene Sommer fra KDY skal blive dårligere end nummer otte af de ti deltagende både i fredagens medal race, hvis de skal misse en EM-medalje.

Af Troels Lykke |

De danske OL-sejlere er godt på vej mod endnu en medalje ved europamesterskaberne i Helsinki, der slutter i morgen fredag.

Denne gang er det Henriette Koch og Lene Sommer i 470-jollen, der går til fredagens afgørende medal race som nummer to i EM-stillingen, men med et stort forspring til forfølgerne. Det skriver DS til pressen.

Torsdag blev der afviklet en enkelt sejlads, og den indbragte Koch og Sommer en 14. plads. Dermed når de danske sejlere op på 77 point i den samlede stilling.

Da placeringerne i medal race tæller dobbelt og de to nærmeste forfølgere begge har 93 point, er danskerne sikre på EM-sølvet, hvis de bliver nummer syv eller bedre i det ti både store felt.

Kunne have lukket det

De to danskere kunne med en god placering i dag havde afgjort medaljefordelingen en dag før tid, men dagens andet opkryds voldte problemer.

”Det var lidt tricky og svært at se, hvad man skulle. Vi skulle have gjort som alle de andre og valgt den ene eller den anden side. I stedet sætter vi os mellem to stole ved hverken at vælge det ene eller det andet,” forklarer Henriette Koch, der ikke var helt tilfreds med sin og makkerens præstation.

”Vi kunne have lukket det hele i dag, så det er lidt ærgerligt, at vi ikke fik gjort det. Det andre henter lidt point på os, men ikke supermeget. Vi går ud til medal race i morgen og har helt klart alle kortene på hånden,” lyder det for den danske skipper.

Spanske Tara Pacheco og Berta Betanos er allerede sikre på EM-guldet, da den brasilianske båd, der deltager i det åbne stævne, ikke tæller med i EM-stillingen.

Medal race starter klokken 12 dansk tid og kan følges på gps tracking via stævnets hjemmeside og på www.sejlsport.dk/Direkte.

Stævnets officielle hjemmeside: www.openeuropeans2011.com/

content-loader
content-loader
content-loader