Gå til hoved-indhold
Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk SejlunionKapsejlads
Foto: Mick Anderson/ mickanderson.dk for Dansk Sejlunion

Koch og Sommer i bedste form til dato

Rasmus Antoft taler med 470-sejlerne, Henriette koch og Lene Sommer. De er blandt OL-sejlerne som minbaad.dk interviewer op mod ISAF-VM i december.

Af Rasmus Antoft |

 

Henriette og Lene er begge 26 år og studerer til civilingeniør, dog to forskellige retninger. Når de træner i Danmark er det primært i kraftcenter øst men for tiden har de også trænet ud for Hornbæk for at få mere bølgetræning.

Hvordan er jeres fysiske form p.t?

 - Vores fysiske form har aldrig været bedre vi er stærkere end nogensinde. Vores kroppe er blevet mere fitte.  Og vores cardio er i top.

Hvordan træner i så fysisk?

 

- Vi har trænet meget mere end vi tidligere har gjort. Vi har faktisk 3 doblet vores fysiske træning. Vi sejler på vandet om formiddagen og og eftermiddagen og så træner vi om aftenen i fitness center. Vi gør det at vi går ind og blander kvalitet med. Dansk Sejlunions fysiske træner, Peter Mortensen lægger programmer til os som vi træner med i to måneder, efter det begynder vi at træne efter et nyt program.

Vi træner styrke 4 gange om ugen og kondition to gange om ugen. Vi er blevet bedre til at træne kontinuerligt og undgå pauser på 1-2 uger. Tidligere havde vi ikke tid til at træne så ofte, men det har givet rigtig meget.

Hvilken placering får i til VM?

- Altså, vi har sejlet rigtig stabilt over hele sæsonen. Vi har placeret os i top 10 til alle stævner udover et forårsstævne. Der er meget få ting der afgør om man kommer på podiet eller bliver 10. Vi har det mål som hedder at kvalificere os til OL. Det er vores nations kvalifikation så det er vigtig for os at komme i top 14. Det er vigtig at vi ikke tager nogen chancer og sætte det over styr. Der er ikke nogen overskyggende nation eller besætning fordi det er marginalerne der afgør det, så det bliver rigtig spændene.

Har i købt nyt udstyr for nyligt?

- Vi flyver til Perth d. 15 november. Hvor vi på forhånd har fået sendt en båd, master og sejl derned. Vi har sejlet en båd til igennem sæsonen , så får vi sendt et par master med og de sejl vi føler er bedst. Vi har testet en masse udstyr igennem og fundet det der er det bedste. Vi sejler godt i alle vindstyrker med det udstyr vi har så der er ikke noget hokus pokus der. Vi mener at det er vigtigere at kende sit udstyr end at hive en kani op af hatten.

Hvad er jeres største udfordringer?

- Vi er typerne der godt kan lide at planlægge og strukturere tingene, vi har forudset hvad der kunne blive et problem og så har vi trænet det inden det blev et problem. Vi mangler lige de sidste 2 %. Det er fx. Hvor meget cunningham og kick vi skal give. Det er også derfor vi tager derned i så god tid.

content-loader
content-loader
content-loader