Gå til hoved-indhold
Den ene af Danmarks to tolv-metere, Vanity V, var både fart og øjefryd på vandet og en klar publikumsmagnet i Svendborg havn. Foto: Søren Stidsholt NielsenKapsejlads
Den ene af Danmarks to tolv-metere, Vanity V, var både fart og øjefryd på vandet og en klar publikumsmagnet i Svendborg havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Svendborg Classic fra joller til 12-meter

Nostalgi: Svendborg Classic Regatta er vel overstået, med flotte fartøjer og bred deltagelse. I alt 50 gamle både deltog i det traditionsrige løb, skriver Søren Stidsholt Nielsen.

Af katrine bertelsen |

Både det største og mindste fartøj kom på præmiepodiet til årets Svendborg Classic Regatta.

Den største, den oversmukke danske 12-meter Vanity V med skipper Troels Bækholm vandt sit løb trods et måletal på hele 12,9.

Den mindste båd, Hansa-Jollen Circe med skipper Günther Ahlers ikke alene vandt sit løb, men fik også regattaens deltager-bestemte præmie for flotteste båd. Helt fortjent, fortæller Søren Stidsholt Nielsen.

Hansa-Jollen er konstrueret i 1947 af Henry Rasmusen fra det kendte Abeking & Rasmusen. Det hører også med til historien, at den to mands store og – tør vi godt sige – modne besætning selv sejlede den små seks meter lange jolle frem og tilbage Kiel-Svendborg.

Svendborg Classic Regatta samlede godt 50 fartøjer med Nordisk Folkebåd som det dominerende felt. Jesper Worm Larsen i Svendborg-folkebåden Potemkin vandt både Sophus Weber Race på Lunkebugten og blev overaltvinder i distancekapsejladsen i Svendborgsund.

Også Knarr havde deres eget løb med Mogens Madsen i Pipaluk fra Marstal som vinder i Sophus Weber Races, og Johan Brydegaard i Rapp fra Svendborg i distancekapsejladsen.

Tidligere OK-verdensmester vandt

Danmarks tidligere verdensmester i OK-Jolle, Svend Jakobsen, København, vandt sit løb i den flotte Mälar 30 Trio.

Årets tema for klassiske ikke-glasfiberbåde var moderne ti meter med invitation til bl. a. Molich X. Overaltvinder i Molich-løbet blev Niels Juul Hansen, Kerteminde i Ninka.

En vellykket regatta blev rundet af med festmiddag og levende musik for godt 200 sejlere i Maritimt Center i Svendborg lørdag aften.

Regattaen er arrangeret af sejlklubberne i Svendborg, Rantzausminde, Troense, Thurø og Rudkøbing i samarbejde med bl. a. De Fæle og Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot i Troense.

Link: www.classicregatta.dk


Den 5,85 meter lange Hansa-Jolle fra Kiel er en trofast deltager i Svendborg Classic Regatta. Abeking & Rasmussen-jollen er ikke alene smuk og klassisk, den scorede også en førsteplads i sit løb. - Foto: Søren Stidsholt Nielsen.


Vejret på kapsejladsbanen i Lunkebugten mellem Tåsinge, Thurø og Langeland var fra den blandede hyldede, dog overvejende gråt i gråt, men altid med brugbare vindstyrker passende sig for smukke, gamle damer. - Foto: Søren Stidsholt Nielsen

content-loader
content-loader
content-loader