Gå til hoved-indhold
Smukke irske Peggy Bawn havde taget turen fra Irland, for at deltage i det klassiske løb. Foto: Søren Stidsholt NielsenKapsejlads
Smukke irske Peggy Bawn havde taget turen fra Irland, for at deltage i det klassiske løb. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Lystbådshistorie på Lunkebugten

Danmarks store træf for klassiske lystfartøjer, Svendborg Classic Regatta, blev sejlet fredag og lørdag i høj sol, og med perfekte vindforhold for de 52 tilmeldte både.

Af katrine bertelsen |

Søren Stidsholt Nielsen skriver fra Svendborg Classic Regatta

De kapsejlende lystbåde dystede fredag og lørdag på vandet om Sophus Weber pokalen. Sophus Weber-sejladserne sejles til minde om den fremtrædende og navnkundige konstruktør, bådebygmester og sejlsportsmand fra Gl. Hestehauge i Svendborg.

Svendborg Classic Regatta gennemførtes for 13. gang med bl. a. sejlklubber fra Svendborg, Thurø og Langeland som arrangører i samarbejde med lystsejladsmuseet og Maritimt Center Danmark.

Baneleder var den OL-certificerede ISAF-dommer Thomas Jørgensen fra Svendborg, der sørgede for, at holde styr på sejlere og trekantbaner på Lunkebugten mellem Tåsinge, Langeland og Thurø.

Langt de fleste både er tilmeldt i den traditionsrige kapsejlads Sophus Weber Race på Lunkebugten mellem Tåsinge, Thurø og Langeland.

Blandt klenodierne i dysten deltog den 100-årige Runa fra Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot, og i samme aldersklasse ligger den irske gaffelrigger Peggy Bawn. 

Træbyggede Nordisk Folkebåd stillede med det største felt, blandt andet verdens ældste folkebåd, DEN-2, også fra lystsejladsmuseet.

Også klasser som Knarr og Peti er var repræsenteret. Desuden deltog flere lange, slanke skærgårdskrydsere med dansk og tysk flag.

Årets tema var kapsejladsjoller, der dog kun havde seks deltagende både. En OK-jolle sejler var så uheldig at knække masten, men hastede hjem til Svendborg og fandt en gammel mast. Kørte tilbage, skiftede beslag og mast, og sejlede næste sejlads.

De klassiske motorbåde havde deres egne dyster med bl. a. ringridning og et overraskende møde med Kong Neptun, der bød på kaffe og lagkage på sin flåde.

Vinderen af hoved-trofæet, Sophus Weber-pokalen, blev Hans Emil Petersen, yachtkonsulent fra Svendborg, i Knarr, DEN-7 "Sept" med helt ny alu-mast, som nu er tilladt i klassen. Hans Emil fik pokalen overrakt af Sophus Webers niece, Tove Gether. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Læs mere på:
http://www.classicregatta.dk/

content-loader
content-loader
content-loader