Gå til hoved-indhold
Du kan nu købe brugt båd i Egå og være mere rolig. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Du kan nu købe brugt båd i Egå og være mere rolig. Foto: Troels Lykke

Floor Marine giver nu et halvt års garanti på køb af brugte både

Floor Marine i Århus vil som første danske bådforhandler, introducere en garanti på brugte både, gældende i op til 6 måneder. - Det skal give mere tryghed for køberen, siger Michael Floor.

Af Troels Lykke |

Med den nye ordning vil Floor Marine give kunderne en større tryghed i forbindelse med  køb af en brugt båd.

Som reglerne er i dag har køberen en reklamationsret på 24 måneder, hvis der handles hos en forhandler. 

Det nye er, at reklamationsretten i de første op til 6 måneder ændres til en garanti, der efterfølges af den lovpligtige reklamationsret, der løber i de resterende 16  måneder. 

Stor beslutning at købe båd

”At købe båd, er for mange en mindst lige så stor beslutning, som at købe hus eller sommerhus. Man kan faktisk undre sig over, at det  først nu bliver muligt at købe brugt båd med garanti,” udtaler medejer og leder af Floor Marine, Michael Floor.

Handler man båd privat eller i udlandet er det så som så med garantien.  I en privat handel giver købelovgivningen ingen garanti- eller reklamationsret med mindre sælger har handlet uagtsomt.

Michael Floor fortæller til minbaad.dk at garantien på de seks måneder gives til brugte både, der er under ti år gamle, mens ældre både vil få tre måneders garanti.

"Vi mærker vores både, så man kan se hvor meget garanti hver enkelt båd har," siger Floor.

Ude af syne ude af sind

Ved køb i udlandet sidder den danske køber ofte tilbage med følelsen af  at ”ude af syne og ude af sind” hvilket giver store problemer hvis der skal reklameres. Og dette på trods  af at EU’s lovgivning på nogle områder er harmoniseret.  

” Vi har oplevet alt for mange eksempler på uheldige udenlandske bådkøbere, der har haft uventede efterregninger. De kan nemt blive store. Vi håber, med den nye garanti, at kunne skabe mere interesse for at købe sin brugte båd herhjemme, siger Michael Floor.

De nærmere vilkår for garantien kan ses på Floor Marine’s hjemmesides www.floor.dk

content-loader
content-loader
content-loader