Gå til hoved-indhold
De to brødre fra Hellerup Sejlklub og KDY, har et rigtigt godt sammenhold, når de sejler. Allerede ved junior-DM i 606 tilbage i 1971, vandt brødreneKapsejlads
Dan Ibsen, tv. og Allan Ibsen fra Hellerup Sejlklub og KDY, har et rigtigt godt sammenhold. Allerede ved junior-DM i 606 tilbage i 1971, vandt brødrene

Allan Ibsen om sin Xdream: 36 fod er rigeligt

57-årige overlæge i håndkirurgi Allan Ibsen, lappede sin lillebror Dan Ibsen sammen i Classic Fyn Rundt, da X-362 Xdream gik på grund, hvor Allan råbte fald af til Dan og så faldt han selv i vandet.

Af Troels Lykke |

En 36 fods båd er en passende størrelse og faktisk drømmer Allan Ibsen ikke om at skifte sin X-362 Sport ud.

Den hedder Xdream og båden er en drøm for ham. Det forsikrer han overfor BådNyt, også selvom bådtypen er udgået af produktion hos X-Yachts.

Han sejlede den hjem fra Stockholm i april 2007, hvor der var under fem graders varme og på vejen hjem var der op til 24 m/sek. Om at beholde båden fremover siger han:

-Der er ikke noget hastværk med at skifte den ud, så længe X-362eren kan følge med og så er båden passende til two-star sejlads, den er til at håndtere, lyder forklaringen.

Classic Fyn Rundt er det bedste

57-årige Allan Ibsen og den halvandet år yngre bror, Dan, har allerede tilmeldt sig Watski2Star i Helsingør igen og two-starsejladsen i Classic Fyn Rundt er også et sikkert hit for brødrene.

-Den fra Kerteminde er helt klart vores favoritsejlads, det er den ultimativt bedste af de eksisterende two-star sejladser, fordi den indeholder alle momenterne med mange vindskift, vekslen mellem ingen eller meget vind, svær strøm og natsejlads. Det er fascinerende fortsat at være koncentreret efter 33 timer uden søvn.

Man skal være på mærkerne hele tiden og vi skifter lige så meget sejl, som var vi en fuld besætning, siger Allan Ibsen, der har sin X-362 liggende i Tuborg Havn, selvom han arbejder på et universitetshospital i Göteborg, hvor han er overlæge i håndkirurgi.

Fald af og det gjorde Allan selv

Og netop det fik han brug for i 2008, hvor han og broderen røg på grund med syv knob. Allan Ibsen havde lige sat spileren klar og han nåede lige at råbe: -Fald af, fordi der var meget lavt vand, men han faldt selv af forover, ud i Langelandsbæltet.

Værre gik det med Dan, der røg rundt i båden og brækkede sin tommelfinger ved grundstødningen.

-Der fik jeg brug for mine kundskaber, som læge i håndkirurgi. Han fik en speciel bandage på så vi kunne sejle videre, forklarer Allan Ibsen til BådNyt på gaden, hvor du kan læse hele artiklen.

De to brødre blev nummer to i twostar-serien sidste år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader