Gå til hoved-indhold
Sådan har Bo Petersen gjodt det med din drikkedunk på sin Contender. Foto: Bo PetersenUdstyr
Sådan har Bo Petersen gjodt det med din drikkedunk på sin Contender. Foto: Bo Petersen

Få lettere adgang til drikkevand i jollesejlads

Arkitekt og Contender-sejler Bo Petersen, manden der opfandt minbaad.dks fredagstips, har endnu et råd. Her et om at få nemmere adgang til sin drikkedunk. Andre típs er meget velkomne.

Af Troels Lykke |

Bo Petersen, Contender-sejler fra Hellerup, giver her fredagstips:

I Contender Klassen er det helt normalt, at man placerer vanddunke i en elastik eller holder omkring masten. Ofte kan man se op til 3 flasker bundet omkring, bananer tapet fast til bom etc.

Det syntes jeg var praktisk uhensigtsmæssigt, for vandet var nærmest umuligt, at komme til under sejlads og endvidere af vægthensyn, - for langt frem og op. 

Jeg havde på minbaad.dk set en reklame for en inspektionsluge, hvor man smart nok havde implementeret en anordning således, at låget kunne rumme en dertil hørende vanddunk.

I Contender jollen sidder der typisk to luger på for skottet, for adgang til forrum. Jeg tænkte at det ville være rigtigt, at montere en sådan som erstatning for dem der sad i. Hullet passede umiddelbart ikke og hvad gør man så!?

Smelter drikkedunk og luge sammen

Inspireret af tanken og den drikkedunk jeg havde med som fast inventar i vintertræningslokalet, var det jo bare at smelte luge og drikkedunk sammen. De to luger med drikkedunk vejes med ind i bådens vægt.
 
Med lidt snilde monterede jeg to Bodylab - drikkedunke i de eksisterende luger. Resultat, - vægten kom tilbage, og nu kunne jeg på den platte løber række frem og drikke uden at sejle jollen ned til hajerne.

Inden man skærer hullet til lugen,  kan man kan også overveje om man vil købe den færdig hos insail.dk - der forhandler Bottleport.

Sejlerhilsen

Bo Petersen

Bemærk vandflasken foran masten. Det kan gøres smartere, ifølge Bo Petersen.

Se alle fredagstips: minbaad.dk/fredagstips

content-loader
content-loader
content-loader