Gå til hoved-indhold
Argentinske sejlere har, i samarbejde med Team Artemis, sat vinge sejl på den tidligere Olympiske katamaran. Foto: ArtemisKapsejlads
Argentinske sejlere har, i samarbejde med Team Artemis, sat vinge sejl på den tidligere Olympiske katamaran. Foto: Artemis

AC hold tester vingesejl på Tornado - video

En argentinsk Tornadobesætning har samarbejdet med Team Artemis omkring at sætte vingesejl på den tidligere Olympiske katamaran.

Af Rasmus Antoft |

Skal give mere erfaring

De argentinske sejlere Santiago Lange og Camau Espínola har testet og udviklet vingen til Tornadoen, i samarbejde med det svenske America's Cup hold, Team Artemis.

Santiago Lange er også en del af det svenske AC-hold. Han er styrmand og uddannet som skibsingeniør, derfor arbejder han også i tæt samarbejde med designeren af AC45'eren, Juan Kouyoumdjian.

Grunden til, at de har valgt at sætte vinge på sådan en lille katamaran er, at holdmedlemmerne på team Artemis skal blive mere vant til vingesejlet.  Derfor tager Santiago Lange resten af holdet med ud at sejle.

Rygterne gik

Der har for tiden gået rygter om, at der blev eksperimenteret med vingesejl på små katamaraner. Rygterne bygger bl.a. på at man kan se, at der ligger skrog til en mindre katamaran i containeren.

Spol 35 sek. frem i videoen nedenunder for at se.

content-loader
content-loader
content-loader