Gå til hoved-indhold
Krüger og Thorsell er flyvende i Kiel. Arkivfoto: Mick Anderson / SailingpixKapsejlads
Krüger og Thorsell er flyvende i Kiel. Arkivfoto: Mick Anderson / Sailingpix

Dansk 49er-dominans fortsætter i Kielerugen

De to danske 49ere dominerer i Kielerugen på 3. dag med 1. og 3. plads. Også den samlede World Cup begynder at lure forude for Peter Krüger og Nicolai Thorsell.

 

Af Troels Lykke |

De to danske 49ere er i den grad stadig med i kampen om den samlede sejr i den legendariske Kieleruge. Efter mandagens fire sejladser fører Peter Krüger og Nicolai Thorsell med 39 point, mens Allan Nørregaard og Peter Lang er nummer 3 med 49 point.

Dagens sejladser bød igen på meget vekslende forhold, der konstant satte sejlernes valg på spidsen. ”Det har været en spændende dag, hvor bygevejret og den springende vind har tvunget os til at trække på rigtigt mange forskellige taktiske værktøjer,” som Nicolai Thorsell beskrev det, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Et af de redskaber, som de danske 49er i dag fandt frem, var en grundig evaluering af dagens to første dyster på vandet over en frokost på land.

”Efter frokost valgte vi at skide på fordelene og bare starte længere oppe til luv. Det viste sig at være det rette valg,” forklarer Nicolai Thorsell, og resultaterne, der fulgte, taler for sig selv. Før spisepausen var Krüger og Thorsell noteret for delplaceringerne 7 og 12, mens de efter maden blev nummer 2 og vandt.

Specielt lå det i luften, at den sidste sejlads skulle blive speciel. ”Vi jokede med, at nu havde vi haft en så lang dag på vandet, så det bedste vi kunne gøre for os selv, det var at komme så hurtigt som muligt i land,” lyder den grinende forklaring.

Kan vinde den samlede World Cup

For Peter Krüger og Nicolai Thorsell er der mere på spil i Kiel end bare et vanligt stævne. Kielerugen er nemlig det sidste stævne i årets World Cup, og hvis mandagens placeringer holder hele vejen til og med på onsdag, er de to danskere meget tæt på at vinde den samlede World Cup.

Men vejen til den samlede sejr kræver lidt matematisk snilde at regne ud. I den samlede World Cup-stilling er danskerne lige nu nummer 8.

Men da størstedelen af konkurrenterne foran på listen har fravalgt stævnet i Kiel, kan danskerne vinde samlet, hvis de bliver nummer 8 eller bedre, samtidig med at der minimum er 7 placeringer mellem dem og østrigerne Delle-Karth og Resch.

Før tirsdagens sejladser og onsdagens medal race er østrigerne nummer 6 i stævnet, så der mangler fortsat en lille smule før den første danske samlede 49er-World Cup triumf nogensinde er i hus.

Tirsdag sejles de sidste sejladser før onsdagens afgørende finale, hvor placeringen tæller dobbelt.

www.kielerwoche.de

content-loader
content-loader
content-loader