Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De danske sejlere har været gidsler i fem måneder, måske oplever de snart friheden.

Danske sejlergidsler kan være tæt på frigivelse

En aftale om at frigive den danske sejlerfamilie Quist Johansen og deres to gaster kan være tæt på. Det erfarer Ekstra Bladet fra en piratleder i Somalia. 26 mio. kroner er prisen.

 

Af Troels Lykke |

I morgen er det præcis fem måneder siden, at Quist Johansen-parret fra kalundborg, deres tre børn i alderen 13 til 17 år samt deres to unge gaster Viktor Greir og Rane Lund blev taget som gidsler i farvandet ud for Somalia.

Ekstra Bladets freelance-reporter i Mogadishu har været i kontakt med piratkommandanten Mohamed Gandhi - den selv samme mand, som tilbage i marts sejlede Ekstra Bladet ud til skibet MV Dover for at interviewe de danske gidsler.

- De danske forhandlere, ledet af broderen til gidselsfamiliens overhoved (Jan Quist Johansen, red.), har tilkendegivet, at de vil opfylde vores krav, som er på fem millioner dollar (26 millioner kroner), siger Gandhi til Ekstra Bladet.

Hvis ikke frigivelsen slutter om nogle uger, så vil gidslerne blive delt i tre grupper, da tålmodigheden er ved at være brugt op hos gidseltagerne.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader