Gå til hoved-indhold
Spørgsmålet er om de 1,2 mill. dollars er nok til at løskøbe den danske familie.Tur
Spørgsmålet er om de 1,2 mill. dollars er nok til at løskøbe den danske familie.

Gidsler i Somalia: Løsesum på 1,2 mill. dollars

En talsmand for de pirater, der i mere end 3 måneder har holdt de syv danske sejlere som gidsler fortæller, at de danske forhandlere der forsøger at købe en dansk sejlerfamilie og deres gaster fri af piratfangenskab, har nu forhøjet deres tilbud til 1,2 millioner dollar.

Af katrine bertelsen |

”Forhandlerne var villige til at give et sted mellem 600.000 dollar til 800.000 dollar, men nu er de parate til at give en 1,2 millioner dollar, så det ser ud til at være et godt tegn på, at de er parate til omsider at betale de penge, vi forlanger,” siger Isse, der leder piratgruppen, til Ekstra Bladet.

Beløbet er stadig meget langt fra de knap 5 millioner dollar, som piraterne oprindelig har krævet til gengæld for slippe de syv danskere fri.

Oplysningerne om forhandlingerne kommer samtidig med, at piraterne angivelig har indgået en aftale om løsladelse af det græsk ejede skib, Dover, som danskerne befinder sig om bord på.

”Vi har planer om, at flytte de danske gidsler fra skibet, men vi har endnu ikke besluttet om, vi skal tage dem i land eller om bord på et andet skib,” siger Saleban, en underleder i piratgruppen, der holder de danske gidsler til fange, til Ekstra Bladet.
Ud over de danske sejlere, har to danske søfolk og deres fire filippinske kolleger - som udgjorde besætning om bord Shipcraft’s fragtskib Leopard - nu været gidsler hos andre somaliske pirater i over 4½ måned.

Kilde: Ekstra Bladet

content-loader
content-loader
content-loader