Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
C2 ejes af USA's 25. rigeste mand.

78 meter lange superyacht C2 i dansk farvand

En af verdens mest hemmeligholdte lystbåde i luksusklassen er set på danske breddegrader. Båden har været i København og Sydfyn, skriver aviser.

 

Af Troels Lykke |

Så lå den ved Rivieraen, så blev den set på en række øer i Caraibien, og nu er den for første gang dukket op i danske farvande.

Jo, den 78 meter lange superyacht "C2" forstår at skabe opmærksomhed og vække opsigt, og det har den gjort, siden den løb af stabelen i november 2008 fra værftet Abeking & Rasmussen i Lemwerder i Tyskland. Det skriver jp.dk

Skibs-entusiaster verden over holder hinanden orienteret om, hvilken position "C2" befinder sig på - blandt andet på superyachtblogger.

Graciøse linjer

Men trods anstrengelserne er det til dato kun lykkedes at få meget få oplysninger frem om yachten.

Det ligger dog fast, at yachten har en længde på 78,4 meter, er 12,4 meter bredt og har en dybgang på 3,3 meter. Skibet drives frem af to motorer, som tilsammen yder godt 4.000 hestekræfter. Superyachten er indregistreret på den caraibiske øgruppe Cayman Islands.

Superyachten ikke hører til blandt verdens største. Verdens største yacht, som tilhører den russiske milliardær Roman Abramovich, måler 164 meter i længden, og selv det danske kongeskib "Dannebrog" måler lige så meget i længden som "C2".

Det er skibets utroligt smukke og graciøse linjer, der har skabt begejstring verden over, hvor "C2" er set. Af samme årsag har yachten fået en nærmest mytisk status blandt eksperterne.

Tilsyneladende har yachten en amerikansk ejer - en blogger peger på Ron Perelman, som regnes for USA's 25. rigeste person, men det er aldrig blevet bekræftet.

Mandag ved Sydfyn

Tilsyneladende blev "C2" liggende i Københavns Havn over for Operaen frem til og med søndag den 19. juni. Her ser en anden blogger hende 100 meter ud for kunstmuseet Louisiana ved Humlebæk.

Mandag er "C2" sejlet videre til Det sydfynske Øhav, hvor den ankrede op i Svendborgsund ud for Rantzausminde. Her blev den hurtigt genkendt af skibsfotograf Bent Mikkelsen fra Ringkøbing, som fortalte fyens.dk om nyheden.

Kilde: jp.dk

content-loader
content-loader
content-loader