Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto: folkebaad.dk

Jægerspris bedst ved Koldings Folkebåds-stævne

John Wulff, Leif Pipper og Palle Petersen fra Jægerspris, blev sikre vindere i Koldings Spring Cup, et ranglistestævne for Nordiske Folkebåde.

Af Troels Lykke |

Af Folkebåds-formand Bent ”Mallemuk”Nielsen:

Trods et lidt magert deltagerantal på 15 startende folkebåde, blev dette Ranglistestævne alligevel en spændende oplevelse. Den lokale deltagelse var på grund af konfirmation, arbejde og andre undskyldelige årsager ikke overvældende.

Men udover en deltager der kom på egen køl fra Horsens, var der tilfredsstillende opbakning fra klassens trailerbrugere. 

Kvaliteterne i feltet fejlede ikke noget, mange af klassens top 10 sejlere deltog, så det blev et rigtigt godt stævne.

Lørdagens tynde luft og meget springende vind var en virkelig udfordring, men klassens ekspert i ”ingen og springende vind” John Wulff i DEN 729, lavede en meget fin serie i dagens 5 sejladser og samlede kun 5 point i de 5 sejladser inklusiv fratræk.

Lokale Heines Nielsen i DEN 930 fulgte efter med 11 p. Christian Thomsen i DEN 703, der normalt er verdensmester på Kolding Fjord, havde det ikke så nemt som vanligt og samlede 14 p.

Så der blev set frem til søndagens sejladser, især da vejrmeldingen lød på masser af vind & regn. Det blev nu ikke så slemt som varslet og vi fik 3 meget fine sejladser. 

Jægerspris bedst

Men John Wulff, Leif Pipper & Palle Petersen fra Jægerspris, blev en sikker vinder efter de i alt 8 sejladser, efterfulgt af Heines Nielsen, Vagn Olsen & Karsten Kock, samt Christian Thomsen, Claus Nielsen & Henrik Holk, alle fra Kolding Sejlklub.

Det var så første gang at vandrepokalen måtte forlade Kolding. Pokalen for bedste team blev dog vundet af de to koldingbåde DEN 930 & DEN 703.

Lørdagens sociale samvær, en af klassens gode traditioner, var som vanligt en hyggelig affære med god mad og masser af løgnehistorier blandt gode sejlervenner, der dog på banen er hårde konkurrenter.

Komplet resultatliste på www.folkebaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader