Gå til hoved-indhold
Bådtypen er i dag er populær til ikke mindst kapsejlads. På billedet ses Niels lensbaron Iuel-Brockdorff.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen.Kort Nyt
Bådtypen er i dag er populær til ikke mindst kapsejlads. På billedet ses Niels lensbaron Iuel-Brockdorff. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Nordisk Folkebåd - 70 år ung - fejret på Tåsinge

Niels lensbaron Iuel-Brockdorff åbende lørdag årets særudstilling på Danmarks Museum for Lystsejlads ved Valdemars Slot. Temaet er Nordisk Folkebåd og anledningen er, at bådtypen fylder 70 år.

Af Troels Lykke |

Niels lensbaron Iuel-Brockdorff holdt som formand for Lystsejlads museets fond talen stående mellem en afverdens ældste folkebåde, museets FD-2 Gill fra 1941 og et velholdt eksemplar af en glasfiberfolkebåd.

Alene fra Folkebådscentralen i Kerteminde er der leveret 1100 eksemplarer af båden i glasfiber. Det samlede antal Nordisk Folkebåd på verdensplan er omkring 4000. Båden bygges i dag i Tyskland.

Udstillingen med overskriften "Nordisk Folkebåd - 70 år ung" har åbent hele sæsonen og rummer også dokumenation, tegninger og billeder.

En håndfuld Folkebåds-ejere var sejlet til åbningen af udstillingen på Danmarks Museum for Lystsejlads. I baggrunden skimtes Erik "Kaptajn Bralder" Andreasen for udadgående i sin Nordic Cruiser motorbåd. Dem er han stadig leveringdygtig i og har foreløbig solgt 34 eksemplarer, fortalte han. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

www.lystsejlads.dk

content-loader
content-loader
content-loader