Gå til hoved-indhold
TRE-FOR Match Racing Team får en håndsrækning fra tidligere verdensmester Radich. Foto: Mogens HolmgaardKapsejlads
TRE-FOR Match Racing Team får en håndsrækning fra tidligere verdensmester Radich. Foto: Mogens Holmgaard

Ungt matchrace team får en hånd fra Radich

Det unge matchrace team ”TRE-FOR Match Racing”, vil være blandt verdens bedste matchrace besætninger. Efter en hård og lærerig sæson får sejlerne nu hjælp fra den tidligere verdensmester i matchrace.

Af katrine bertelsen |

De fem unge sejlere, som tilsammen udgør TRE-FOR Match Racing, er blandt Danmarks yngste besætninger inden for matchrace. Og når målsætningen er at blive blandt verdens allerbedste, kræver det hjælp fra mere erfarne kræfter. Derfor har skipper Nicolai Sehested spurgt den tidligere verdensmester Jesper Radich om hjælp.


”Jesper Radich har altid været et koryfæ inden for matchracing. Siden han vandt det VM i 2002/2003, har han været blandt verdens bedste. Derfor er vi enormt glade for, at han vil hjælpe os på vej,” siger Nicolai Sehested.


Jesper Radich får en rolle som mentor og træningspartner for TRE-FOR Match Racing. Han har allerede givet en del af sin sportslige og mentale erfaring videre til de unge sejlere. Og genkendelsen af sejlernes ildhu var også afgørende for, at den erfarne sejler takkede ja.

”Jeg kan kende mig selv fra mine tidlige år i sporten. Nicolai og hans besætning er nogle unge drenge med masser af gå-på-mod. Jeg tror især, jeg kan hjælpe dem i arbejdet med at lave ambitiøse målsætninger. Og gøre tanker og drømme til handlinger, der kan realisere deres målsætniger. Alt sammen for, at deres vej til toppen forhåbentligt bliver lidt lettere,” siger Jesper Radich.

Radich eneste dansker til World Match Racing Tour

I løbet af den kommende sæson er Jesper Radich som eneste dansker repræsenteret på den professionelle World Match Racing Tour. Det medfører, at Jesper Radich igen vil være at finde på træningsbanen, hvilket sejlerne ser frem til.


Skipper Nicolai Sehested siger: ”Vi kan uden tvivl lære meget af Jesper. Både rent sportsligt men også mentalt, har han allerede givet os en masse brugbare inputs. Så det gør forhåbentlig, at vi i sæson 2011 opnår endnu flere gode resultater”.


TRE-FOR Match Racing Team er:
skipper Nicolai Sehested
taktiker/storsejlstrimmer Thomas Hedegaard
trimmer Jesper Blom
pitman Søren Secher
fordækker Casper Hjaltelin.

Efter tre sæsoner kan de vise flere gode resultater:
Sølvmedalje til U23 DM 2007
Bronzemedalje til Nordisk Mesterskab 2008
Vinder af U23 DM 2008 & 2009
Bronzemedalje til DM 2009

Læs mere om TRE-FOR Match Racing Team her: www.treformatchracing.dk

og besøg Jesper Radich webside her: www.jesperradich.dk

content-loader
content-loader
content-loader