Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Sarah Gunni, Anne-Marie Rindom, Maiken Schütt, Alberte Holm Lindberg. Foto: Ditte JuulKapsejlads
Fra venstre: Sarah Gunni, ?, Maiken Schütt, Alberte Holm Lindberg. Foto: Ditte Juul

Træner Ditte Juul: Skæbnens time er i gang

For Laser Radial-gruppen bliver 2011 vigtigere end nogen sinde. Resultaterne skal leveres, og pigerne skal bevise, at de vil og kan - først og fremmest over for sig selv. Radich træner dem i J/80.

Af Troels Lykke |

Som klassetræner er det også skæbnens time. Er sæsonen blevet bygget solidt op? Har vi fået lagt fokus på de rigtige ting? Er pigerne stærke nok fysisk og mentalt, på det der venter dem året igennem? Det skriver Ditte Juul på sejlsport.dk.

Jeg glæder mig til at se resultatet og håber, at et gennemgående ja er tilfældet. Men jeg ved også, at alt fremgang har bølgetoppe, bølgedale og flade perioder. Det er her, vi skal vise vores styrke og blive ved!

På træningslejre
Siden november har den løbende stået på træningslejre i henholdsvis Perth, Gran Canaria og Mallorca.

Det har været lange dage på vandet, fysisk træning morgen og aften, vådt sejlertøj af og på, indkøb af alt det, mad der skal indtages for at få energi nok til hele dagen... Ja, livet som sejler er ret eksotisk, når det kommer til stykket...

Mentalt parat på Perth
I Perth var lektien, at selvom vi forventer masser af vind, så er tingene oftest aldrig som de plejer, når stævnet går i gang.

Med morgen sejlads og vind fra kysten, kan det minde om en dag i Fredericia med vestenvinden - dog uden strøm. Så mentalt og fysisk skal vi være omstillingsparate, stærke og vedholdende.

Ikke gå ned på fysikken
Radial-gruppen har lavet en aftale om, at den fysiske form ikke vil være en forhindring for gode resultater, og det arbejder pigerne målrettet med indtil december 2011.

Der findes (desværre) ingen nem vej, som at lægge dem i stræk og fylde dem med fed mad. Det er sport, og det er først og fremmest atleter, vi arbejder med, og de skal behandles derefter alle mand.

I denne uge indtager pigerne Skovshoved, hvor vi har den sidste træningslejr inden årets første World Cup-stævne på Mallorca.

Det starter med test og fysisk træning i Brøndby mandag- tirsdag. Efterfulgt af endnu en gang fysisk og mental træning onsdag i Nordsjælland med eksperter. Opfølgende taktisk træning med Jesper Radich i J80er i Rungsted torsdag og fredag.

Husk, at man kan både støtte og følge pigerne i deres blog her på Sejlsport.dk.

Så er det nu, hold godt fast!

Sejlerhilsner,
Ditte Juul Kristensen
Klassetræner Laser radial

content-loader
content-loader
content-loader