Gå til hoved-indhold
Ditte Juul ses her til højre på en DS 37er ud for Lundeborg. Foto: Christoffer AskmanKapsejlads
Ditte Juul ses her til højre på en DS 37er ud for Lundeborg. Foto: Christoffer Askman

Oure har scoret Ditte Juul

Ditte Juul, tidligere landsholdstræner for Laser Radial, er tilknyttet efterskolen på fuld tid fra sommeren 2012.

Af Troels Lykke |

Sejlerlinjen har altid været en integreret del af Skolerne i Oure, og med den nye strategi indenfor sejl, har skolen understreget, at det skal den også være fremadrettet, lyder det fra Oure til pressen.

Ditte Juul, tidl. landsholdstræner for Laser Radial, er blevet tilknyttet skolen på fuld tid fra sommeren 2012, og helliger sig nu fuldt ud skolens elever på havnen sammen med Per Slengerik, der er tidligere topsurfer, og har erfaringer inden for Cat, Big Boat, Contender og mange andre joller.

- Det er vigtigt for os, at eleverne er en aktiv del af det fællesskab det er at gå på en sportsefterskole. Derudover ønsker vi også, at de fastholder lysten til at sejle - ikke kun i ungdomsårene, men for resten af livet, siger Ditte Juul.

Fra enmandsjoller til matchrace

Hun fortæller videre:
 
- Vi tror på, at den variation vi kan tilbyde eleverne på Oure, hvor vi sejler forskellige en- og tomandsjoller, matchrace og windsurf, er med til at de hele tiden udfordres. Derved har de lettere ved at vælge den båd, de syntes er fed at sejle når det åbenlyse valg ikke længere er en mulighed. 

Udover den daglige træning, deltager Oure også i 4 stævner om året, tager på tursejlads i det sydfynske ø-hav og dyster mod andre efterskoler i Match 37.

Fysisk træning

- I november måned gør vi alle vores både vinterklar og går på land. Frem til marts står den på fysisk træning, mountainbike, sejl-teori, navigation, 3 ugers ski i Frankrig, førstehjælp og mange andre spændende aktiviteter. Når dagene igen bliver lyse, er vi at finde på havet og specialiserer os inden for de fokusområder, vi har lavet med sejlerne, siger hun.

Det fedeste ved at være lærer på Oure, er i følge Ditte Juul at se den enorme udvikling eleverne gennemgår i løbet af et år både som mennesker og sejlere.

Ditte Juul fra Thurø har tidligere været i verdenseliten i Europajollen og var tæt på at komme til OL i 2008, da hun kæmpede mod Signe Livbjerg. Foto: Søren Johnsen

content-loader
content-loader
content-loader