Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Bliv Danmarksmester i tørsejlads

Hold kapsejladsformen ved lige til vinter, og hyg dig indendøre med kammeraterne fra sejlklubben. Din sejlklub kan deltage gratis i DM for hold.

Af katrine bertelsen |

Når bådene tages på land for vinteren, og det bliver mørkt og koldt, lægger de fleste sejlere deres kapsejlads-ambitioner op sammen med båden.

Men det er slet ikke nødvendigt. Der er masser af muligheder for spændende kapsejladser i sejlklubben. Sejladserne foregår i computerprogrammet Virtual Skipper 5 (VSK). Flere tusinde danskere har downloadet programmet, og de sejler regelmæssigt mod hinanden på internettet.

I Fakse Ladeplads Sejlklub har de faste sejladsdage alle onsdage i ulige uger med op til 30 deltagere, hvoraf nogle sejler over nettet, men 10-15 er fremmødt, og i Århus Sejlklub mødes tørsejlerne i klubhuset en gang over vinteren, nemlig til det årlige klubmesterskab.

En livagtig simulator

VSK er for alle aldre, og programmet er fyldt med udfordringer for dig som skipper. Du skal tænke taktisk i forhold til f.eks. vindskygge og vindspring. Og hvis du er heldig, kan du finde den rigtige rytme og surfe på søerne foran konkurrenterne. Programmet giver en meget virkelighedstro oplevelse af kapsejladsen. Bortset fra at du slipper for at blive våd og kold.

Vind DM fra lænestolen

I samarbejde med Dansk Sejlunion og Codan forsikring afholder den danske VSK Kapsejladskomite DM i virtuel sejlads for andet år i træk. De indledende sejladser kan du sejle sammen med dine kammerater i sejlklubben, eller du kan sejle dem hjemme i lænestolen. Sejladserne er fleet race i entypebåden ACC (Americas Cup Class). Bådene er helt ens, så det er dine evner som taktiker og skipper, der afgør din placering. Efter kvalifikationssejladserne i januar og februar 2012, møder de bedste sejlere hinanden til finalestævnet på bådudstillingen i Bella Center.

Deltag i hold-DM

Som noget nyt afholder de danske arrangører også DM for hold. Hvert hold består af tre både, og der sejles efter særlige team-race regler. Holdene sejler kvalifikationssejladser i januar og februar og finalen sejles også i Bella Center til foråret.

Bådudstillingens gæster kan følge begge finaler på storskærm, mens de bedste tørsejlere kæmper om placeringerne. Og for sejlere, der ikke kender VSK endnu, bliver der chance for at prøve at sejle selv. Erfarne VSK-sejlere hjælper alle interesserede i gang med programmet.

Codan inviterer sejlklubberne

Codan er sponsor for DM, og Codan tilbyder en særlig start-pakke til interesserede sejlklubber under Dansk Sejlunion, som vil stille med hold til team-DM. Start-pakken indeholder tre licenser til spillet Virtual Skipper 5. Så kan alle interesserede klubber stille med et hold, og  hvis din klub er interesseret i at bruge tilbuddet, kan I henvende jer til Steen Wintlev i Dansk Sejlunion.

Skulle du selv have fået lyst til at deltage i det individuelle DM, kan du læse mere på: vsk-nordic.com, hvor spillet gratis version kan downloades fra. Her kan du også få tips og tricks fra erfarne tørsejlere om, hvordan man kapsejler uden at blive våd og kold.

FAKTA:

  • Codan tilbyder tre gratis spil-licenser til sejlklubberne.
  • Finaler for hold-DM sejles på ”Både i Bella” d. 25. februar 2012
  • Finaler for individuelt DM sejles på ”Både i Bella” d. 3. marts 2012
  • vsk-nordic.com er mødestedet for de nordiske VSK-sejlere.
  • På verdensplan er der over 300.000 aktive VSK-sejlere.
  • Tæt på 50 tørsejlere deltog i DM sidste år.

Link: www.vsk-nordic.com

content-loader
content-loader
content-loader