Gå til hoved-indhold
iRegatta hjælper dig bl.a. til at finde layline og iøvrigt optimere din sejlads.Udstyr
iRegatta hjælper dig bl.a. til at finde layline og iøvrigt optimere din sejlads.

iRegatta - nu også til android

For 2 år siden kom første version af iRegatta til iPhone. App'en er til kapsejlere eller sejlere, der gerne vil optimere deres performance, og er nu kommet til android.

Af katrine bertelsen |

IRegatta til iPhone er nu kommet til android-telefoner. Baseret på telefonens interne GPS og indtastede vindoplysninger, vises fart (SOG), kurs (COG) og VMG. En lift indikator viser, om der er vinddrejninger og grafer viser udviklingen i fart og VMG.

App'en kan optage polardiagrammer mens du sejler, så du kan sammenligne din aktuelle performance med dit polardiagram og få det vist som en "performance bar". Skulle du have adgang til et officielt polardiagram, kan du også importere det til app'en.

Slut app’en til instrumenterne

For et år siden blev det så også muligt at koble iRegatta til din båds instrumenter. Det kræver at du tilslutter en enhed til dine instrumenters NMEA-bus, som kan rundsende NMEA data via WiFi. Derved kan bådens GPS og vindinstrumenters data anvendes og derved opnås en langt bedre grundlag for VMG beregninger og optagelse af polardiagrammer.

De vigtigste features i iRegatta:

  • Race: COG, SOG, VMG, SOG og VMG historik, Lift indikator, performance bar og layline visning
  • Start: Distance/Time to line, beregn hvilken ende af linjen der er fordel
  • Navigation: waypoint og route navigation, waypoint ved krydspejling med telefonens kamera, eller ved kurs/afstand
  • Vind: Indtast vindretning og styrke, tack og jibe angle eller lad iRegatta beregne det mens du sejler kryds.
  • Statistik: Max speed, trip odometer og 20 polar diagrammer for hver vindstyrke mellem 1 og 20 knobs vind.
  • NMEA: Se dine instrumentdata, hvis du har forbindelse til dem via WiFi

Android version - endelig

De første IP67 ratede android telefoner er kommet på markedet, som f.eks. Sony Ericssons Xperia Active, og det gør det endnu mere attraktivt at bruge sin telefon som instrument på jolle eller kølbåd.

iRegatta er derfor ved at blive "oversat" til android, og den første version med basal funktionalitet er nu tilgængelig i "Android Market". Den indeholder funktionerne fra Race, Start og Vind som beskrevet ovenfor, dog uden performance bar.

Planen er hurtigt at bringe android versionen op på samme niveau som iPhone versionen, så en række opdateringer i den nærmeste fremtid skulle gerne ende med at de to versioner er helt sammenlignelige. Statistik med polardiagrammer og performance bar vil være næste opdatering.

Prisen er sat lavt til at starte med, men efterhånden som der tilføjes features, vil prisen stige for at ende på samme niveau som iPhone/iPad versionen.

Hent app'en her:

Android: www.market.android.com
Pris: 20 kr

iPhone: www.itunes.apple.com
Pris: 59 kr

content-loader
content-loader
content-loader