Gå til hoved-indhold
JNOM var sidst i Sønderborg. Foto: Dorte Juhl/SYCKapsejlads
JNOM var sidst i Sønderborg. Foto: Dorte Juhl/SYC

JNOM åbnes for andre lande

Nordic Sailing Federation mødtes i weekenden hos Svenska Seglarförbundet i Stockholm. JNOM 2012 bliver åbnet for andre lande, bl.a. Letland, Litauen og Rusland

Af katrine bertelsen |

Alle de nordiske lande samt Estland har netop været samlet til årsmøde i Stockholm for at drøfte det nordiske samarbejde, kommende aktiviteter samt forberedelser til ISAF November konferencen i Puerto Rico. Det skriver Dan Ibsen på sejlsport.dk.

De senere år har der været forespørgsler fra andre baltiske lande om at deltage i Junior Nordisk Mesterskab. Det synes naturligt at styrke det baltiske samarbejde bl.a. gennem at give større mulighed for at deltage i stævner, ikke mindst for unge sejlere.

I forbindelse med integrationen af Estland i det nordiske samarbejde blev estiske junior og ungdomssejlere inviteret til at deltage i JNOM. I 2012 skal JNOM for første gang afholdes i Estland i Pärnu, ca. 130 km. Syd for Tallinn.

Letland, Litauen og Rusland

Nordic Sailing Federation besluttede derfor at give dispensation for bestemmelser for Nordisk Mesterskab, således at der til JNOM 2012 tillige kan inviteres sejlere fra Letland, Litauen og Rusland til stævnet i Pärnu, Estland. Hvis erfaringerne bliver gode, så vil det eventuelt blive overvejet at åbne for alle lande omkring Baltikum, dvs. også Polen  og Tyskland. Det vil dog nok kræve, at man ser på maks. antal deltagere pr. land.

Det forventes at Notice of Race til JNOM 2012 offentliggøres om få uger.

Nordiske Mesterskaber for seniorer

Det blev besluttet at se nærmere på, hvordan man kan styrke afviklingen af Nordiske Mesterskaber i fremtiden, og en arbejdsgruppe skal på forårsmødet 2012 komme med forslag til initiativer, som igen kan styrke deltagelse i disse mesterskaber, hvilket samtidig vil gøre det mere interessant for klubberne at påtage sig disse stævner.

Der kunne f.eks. være tale om fælles stævner med flere klasser, promovering af stævnerne, reglerne for deltagelse ikke mindst andre baltiske lande m.v.

ISAF-mødet i november

Nordic Sailing Federation har også drøftet mange af de forslag som i år er stillet til ISAF’s november konference i Puerto Rico i første halvdel af november, herunder emner som:

  • Definition af alderskriterier for ungdomssejlere til brug for stævner m.v.
  • Klasserne i ISAF Youth Worlds
  • OL events og klasser 2016, specielt Skiff Women og de planlagte ISAF testsejladser i foråret 2012
  • ISAF regulativerne for internationale klasser, bl.a. krav til min. deltagelse ved VM’er

Dansk Sejlunions team ved Nordic Sailing Federation mødet var: Hans Natorp/formand, Jens Erik Hansen/næstformand, Kim Andersen/ISAF Events Committee samt Dan Ibsen/DS generalsekretær.

LINK til Nordic Sailing Federation

LINK til info om ISAF konferencen samt de 270 forslag

Læs Dan Ibsens skriv i sin helhed på: http://www.ds2.inforce.dk//sw48663.asp

content-loader
content-loader
content-loader