Gå til hoved-indhold
Guldvinder Anne Mette Laugsen har haft en god sæson i år. Foto: John LaugesenKapsejlads
Guldvinder Anne Mette Laugsen har haft en god sæson i år. Foto: John Laugesen

Dobbelt dansk NM-guld i Zoom8 i Sønderborg

Anne Mette Laugesen, Sallingsund Sejlklub, vandt fredag NM for Zoom8-joller med 18 point hos pigerne. På andenpladsen kom Jacqueline Døpping, Egå. Kasper Skiveren tog guld hos drengene.

Af Troels Lykke |

Også hos drengene var der jubel. Her vandt Kasper Skiveren, Yachtklubben Furesøen, med Emil Munch, Egå på andenpladsen. Victor Silen, Finland blev nr. 3.

Anne Mette Laugesen begyndte stævnet tirsdag med en serie på 1-2-1-18. Hun startede godt i alle sejladser, dog ikke i 4. sejlads, hvor hun blev pakket ned ved læ startmærke. Senere blev serien konsolideret med serien med en 1. – 3. og en 8.-plads.

-Mit  fokuspunkt siden EM i Østrig tidligere på sæsonen har været at sejle sikkert i forhold til sine konkurrenter. Ikke satse vildt på nødvendigvis at vinde hver enkelt sejlads, men dække mine konkurrenter af, så man er med i toppen hele tiden, fortæller Anne Mette.

Denne taktik lykkedes så sejren var sikkert i hus allerede inden sidste sejlads, fredag, hvor Anne Mette kunne sejle i havn inden sidste sejlads, hvis det var det, hun ville, forklarer hendes far John Laugesen.

Ingen problemer

Fredag blev det dog frisk vind, og Anne Mette havde ingen problemer med at holde sine værste konkurrenter fra blandt andet Norge bag sig. Her endte hun på en 3. og en 7.-plads. 

Jacqueline Døpping sejlede utroligt stabilt. Værste resultat var en 12.plads i sidste sejlads, ellers rummede hendes serie rigtig mange 3. pladser. Med i top-ti var også Camilla Eden fra Fåborg på en samlet 9.-plads.

Kasper var stabil hos drengene

Kasper Skiveren sejlede en meget stabil serie i drengefeltet. Hans serie rummede blandt andet 5 andenpladser.

Altid var Kasper med fremme. Specielt kæmpede Kasper med sidste års mester Victor Silen fra Finland. Men onsdag var det som om billedet vendte.

Her havde Vitor Silen en dårlig dag, med blandt andet, hvor han måtte forlade sejladsen pga. en straf for rok og rul.

Det bragte Kasper Skiveren sikkert i front. Også Kaspers mesterskab var sikret allerede inden sidste sejlads.

De danske drenge har det i øvrigt bedst i frisk vind. Det viste sig tydeligt sidste dag, hvor hele top-ti stort set var ryddet for andre nordiske sejlere. Det var ren dansk dominans.

Syv danske drenge i top ti

Specielt sejlede Emil Munch sig godt frem her, og også Carsten Faubel fra Vejle, nåede at klemme sig ind på en fjerdeplads i det samlede. I alt 7 drenge fra Danmark nåede at sætte sige på de samlede placeringer i Top-ti.

Torsdag var sejladserne sat på stand-by, for her blev holdkonkurrencerne afviklet. I denne særlige sejladsform sejler to hold på 4 sejlere ad gangen mod hinanden.

Danmark vandt holdsejlads

Det var en fornøjelse at se på de danske Zoom-sejleres holdsejlads.  Flere gange blev sejlerne fra  blandt andet Finland og Norge lokket på afveje af de danske holdkaptajner, så de danske sejlere kunne komme frem på banen. De danske piger sluttede med at vinde i en nervepirrende kamp mod Norge.

Holdsejladserne afvikles tæt på land, og giver gode muligheder for at følge med fra nærmeste hold. Der er derfor stemning ligesom til en god håndboldkamp. Der var derfor stor jubel, da såvel pige – som drengeholdet vandt. Også drengene sejlede finalesejladsen mod Norge.

Mesterskabet fandt sted i Sønderborg, hvor man afviklede Junior Nordiske Mesterskaber for Optimist-Zoom8  og Europajoller. Omkring 320 unge sejlere deltog i mesterskaberne.

Kasper Skiveren fra Yachtklubben Furesen. Foto: John Laugsen

Resultater:www.syckapsejlads.dk/JNoM%202011/Results

Artikel skrevet af John Laugesen

content-loader
content-loader
content-loader