Gå til hoved-indhold
Certificeringen betyder at sejlerskolen skal dokumentere, hvordan de arbejder med udvalgte områder. Foto: Korsør SejlklubSejlklubber
Certificeringen betyder at sejlerskolen skal dokumentere, hvordan de arbejder med udvalgte områder. Foto: Korsør Sejlklub

Korsør sejlerskole certificeret

Korsør sejlklub er nummer 13 i rækken af sejlklubber, hvis sejlerskole er blevet certificeret. Certifikatet blev overrakt d. 20 august.

Af katrine bertelsen |

Korsør Sejlklub havde lørdag den 20. august besøg af bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, Søren Overgaard. Anledningen var, at Korsør sejlerskole nu er blevet certificeret i henhold til Dansk Sejlunions regler, og dermed kan tilbyde en kontrolleret og anerkendt uddannelse i praktisk sejlads.

Fra og med 2010 har Dansk Sejlunion givet klubbernes sejlerskoler mulighed for at blive certificeret. Certificeringen betyder at sejlerskolen skal dokumentere, hvordan de arbejder med udvalgte områder, fx uddannelse af instruktører, sikkerhed, forsikringsforhold, retningslinjer for instruktører og retningslinjer for kursister.
Hvis dokumentationen lever op til de krav, man kan stille til en sejlerskole, bliver klubbens sejlerskole certificeret.

Certifikatet blev overrakt ved en lille højtidelighed foran sejlklubben i overværelse af mange af klubbens sejlere.

Sejlerskolen i Korsør ledes af Kristian Hvitnov og drives af et antal erfarne sejler, der frivilligt stiller deres tid til rådighed for at videregive viden og erfaring og bådene der undervises fra ejes af klubben.

Med et kursus på sejlerskole får nye sejlere en god ballast og viden, før de stævner ud alene. Sejlerskolen er åben for alle og man kan finde flere oplysninger på www.korsoersejlklub.dk.

- Det er vores håb, at den certifikation, vi nu har opnået, vil skabe en endnu større interesse for sejlerskolen, siger sejlerskoleleder Kristian Hvitnov.

Thomas Mantzius, formand for Korsør Sejlklub, tilføjer, at sejlklubben lægger meget stor vægt på sikkerhed til søs og er glad for at klubbens gennem snart 30 år har haft en velfungerende sejlerskole som hvert år har været med til at skaffe nye sejlere til havnen som fra startet af har haft den rette grundviden for at færdes sikkert på havet.

content-loader
content-loader
content-loader