Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
J/80ere i Rungsted under matchrace-kursus.

Spirende forår - rapport fra Øresund

I weekenden ku man se friske Optimister, Laser, Contender og Europajoller samt 29´erne, 505, FD, Yngling, J80 og Melges 24 på Øresund, skriver Jens Vestergaard.

Af Jens vestergaard |

Ud for Rungsted var man lørdag nået midtvejs i det 3 ugers Introkurset for match race, arrangeret af Royal Sailing Academy.

4 besætninger, i hver deres J80 fortsatte deres vej ind i den intense matchrace verden, hvor alle sejlsportens facetter skal gå hånd i hånd, hvis man vil nå til tops. 

Flere af besætningerne måtte sande, at det ikke er nok selv at kunne sejle og have et optimalt kendskab til kapsejladsregler, men at det også kræver at alle ombord arbejder som en enhed og at rollerne er fordelt. 

Stejl indlæringskurve 

En kendsgerning som netop gør, at kursisterne med dette introkursus bliver endnu mere opmærksomme på alle de udfordringer der ligger i disciplinen, men også gør følelsen endnu bedre, når man kommer først over målstregen. 

De 4 erfarne matchrace trænere kørte et intenst forløb formiddag og eftermiddag for hver deres besætning, og imellem sessionerne på vandet blev der gennemgået teori og evalueret på land. 

Det hele for at læringskurven skal være så stejl som mulig, uden at nogen bliver tabt i vandet.

Næste weekend igen

Kurset fortsætter næste weekend, hvor endnu mere teori, boathandling og små tricks bliver fyldt på kursisterne. 

J80érne var dog ikke alene på vandet ud for Rungsted. 

De seje Optimister og Laser fra Ungdomscenter Rungsted var også på vandet. Til forskel fra de mere stabile J80, så måtte flere af ungdomssejlerne en tur i bølge blå, dog under nøje opsyn af deres coach og alle med nye neon farvede sikkerhedstrøjer på. 

De viste, at ungdomssejlads ikke kun er en aktivitet henvist til sommermånederne – hvis man vil frem på kapsejladsbanerne, skal der trænes året rundt. 

Søndag i Hellerup bugten

Efter isen har sluppet sig tag i Øresund har der hver søndag være ”vinter” træning arrangeret af Kraft Center Øst for sejlere fra Hellerup og Skovshoved havn

Søndag formiddag bød på det skønneste spirende forårsvejr over Hellerup bugten. Her var der endnu engang en god repræsentation af Contender sejlere og det gode vejr havde lokket både Laser, 505, FD men også en sej Ynglingbesætning og 2 Melges 24 ud af vinterhiet.  

Her var der mulighed for at både junior- og seniorsejlere kunne får intensiv formiddagstræning med mange starter og korte sejladser. 

”Placeringerne” skiftede hele tiden og man bliver trænet i at sejle så optimalt som muligt ellers er det en tur i vandet.  

Søndagen sejladser bød dog på knap så mange spektakulære episoder som de foregående søndage, hvor vind og vejr har været noget mere vinterligt.

Separat start

Med en separat start for enmandsjoller, tomandsjoller og køl/ flerskrogs både samt 2 topmærker er det muligt at nå 5-6 træningssejladser på en formiddag. Nok til at få stillet den værste sejlersult og tilpas til at man ikke får ”frostskader” før man igen er på land.

Hellerup Bugt blev delt op, så Kraft Center banen lå mod nord, mens 29ér bane lå mod syd.

Hellerup danner her i foråret rammen om deres vintertræning, hvor de har trænet intensiv siden isen brød for bl.a. at kunne give de jyske kollegaer kamp til stregen, når de, næste weekend skal til Kaløvig til årets første landstræning.

Som den velkendte storesøster 49éren er 29éren en udfordrende jolle at sejle og besætningen skal hele tiden arbejde intensivt med båden hvor en forkert manøvre ofte er ens betydende med en tur i vandet.  En kold fornøjelse, godt den varme bruser er opfundet.

I den resterende del af marts måned vil der fortsat være stor aktivitet på Øresund i weekenden. En spirende start på en god sæson.

Optimister i KDY i Rungsted. Foto: Jacob Michelsen

content-loader
content-loader
content-loader