Gå til hoved-indhold
Pas på at båden ikke hviler i stativet, men kølen hviler på jorden. Foto: Askostål.dkUdstyr
Pas på at båden ikke hviler i stativet, men kølen hviler på jorden. Foto: Askostål.dk

Få et nyt bådstativ - se tre modeller

Har du tjekket om dit vinterstativ er OK? Vi har fundet tre forskellige modeller, og en bunke gode råd, når din båd skal op.

Af katrine bertelsen |

Bådstativer holder ikke evigt, og de skal tjekkes omhyggeligt før du placerer båden i det. Er det modent til udskiftning, har vi fundet tre forskelllige modeller til tre forskellige priser.

Opstillingen er vigtig, og stativet skal være i balance.

- Man må endelig ikke spænde stativet for hårdt op, så det trykker på skroget, fortæller Jan Erik Rosen fra Rosen bådstativ. Båden skal stå ”løst” i stativet så båden ikke står i spænd, og kølen skal naturligvis hvile på jorden på en plade og klodser.

Jan Erik Rosen fortæller, at man også skal være opmærksom på underlaget der kan give sætninger, hvis det er grus eller græs. Her kan båden synke, da vægten jo hviler på kølen, med det resultat at båden bliver trykket i siderne. Brug plastkiler til at spænde båden de sidste millimeter. Plastkilen er blødere end glasfiber og gelcoat!

Rosen bådstativ

Dette stativ passer til en båd på ca. 31 fod, og bundrammen måler: 3,55 x 2,50 m med en benlængde på 1,25 m. Støttebenslængden er længden uden teleskopben.

Rosen bådstativer bliver fremstillet i varmgalvaniseret kvalitets stål. Stativet fylder ikke ret meget, når det er pakket til transport. Passer til blandt andet:

Bianca 107, X-332, Maxi 95, Albin Delta og Phantom 32

Pris: 7.872 kr. incl. moms

www.baadstativ.dk

Båd og Camping Køge

Bådstativet passer til en båd på 42 fod, og det måler L x B: 3,50 m x 2,70 m og vejer 220 kg. Bådstativet fra Køge er i varmgalvaniseret stål. Det har trinløs variabel indstilling med rustfri gevindspindel. Støtterne fås med forskellig belægning, almindelig - skum - eller gummipuder.

Pris: Støtte alm. 8.900 kr. incl. moms
Støtte m. skum 9.300 kr. incl. moms
Støtte m. gummi 9.900 kr. incl. moms

http://www.e-marine.dk

Askostål

Stativerne fra Askostål er produceret i kraftig varmgalvaniseret stål som er modstandsdygtige i alle vejrforhold.

Stativer her passer til en båd fra 29-35 fod. Det måler 250 x 300 cm og benene måler 120-190 cm.

Pris: 6499 kr incl. moms

www.askostaal.dk

Alle stativer i denne artikel fås også i andre størrelser.

content-loader
content-loader
content-loader