Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto.

Melges 24ere satte sig på Baagø Rundt

Baagø rundt i det sydlige Lillebælt var en passende distancekapsejlads på 15-16 sømil. Melges 24-hold fra Kerteminde slog Fredericia-team.

Af Troels Lykke |

…atter en god dag på vandet…, skriver Melges 24-vinder af sejladsen, Thomas Lund Hansen i denne artikel. 

Let vind og solskin, Startende med 4-5 m/s og faldende til 2-3 m/s.

Assens sejlklub var arrangør og gjorde det med bravur og på et afslappet og uhøjtideligt niveau – fynsk hygge når det er bedst !

Nok er Melges 24 tiltænkt bane- og klassebådskapsejlads men skal man sejle distance og DH er Baagø en fantastisk fin kapsejlads at deltage i.

Prestarten foregik i det store havnebassinet og startlinien lå mellem molehovederne, alle både blev startet med omvendt respittid efter GPH.

En båd ad gangen

Starterne foregik derfor med én båd ad gangen dog med de 3 deltagende Melges’r startende på samme tid, dvs. en relativ rolig dial up i pre starten. At starte med omvendt respit er en sjov og faktisk meget engagement skabende måde at konkurer på under hele sejladsen med forskellige både i DH.

1. start gik kl. 1000 og de 3 Melges’r blev startet kl. 1102 som de sidste både, dvs. en god time efter de første både !!!

Favoritvejr til Melges

Favoritvejr til Melges, en spilerstart og et lang spilerben med hård skæring i meget skiftende stedvise vindtryk og i farvand med varierende strøm – en udfordrende kapsejlads hvor den taktiske del helt klart var af afgørende betydning.

Fokus, koncentration og overblik frem på banen (blandt sejlervenner – held !), hjalp Jesper Bendix og Fregatten Fyn frem i en trykzone på venstrefløjen – et tryk som Team Martin ikke fik – dette kostede resten af dagen og blev ikke hentet.

10 sømils matchrace

Efter Team Martin definitivt blev koblet mere og mere af – blev der sejlet Matchrace mellem Jesper Bendix / Fregatten Fyn i de resterende ca. 10 sømil, en matchrace der blev hårdere og hårdere som mållinie.

De 2 førende Melges’r sejlede med indbyrdes afstand på 20-100 m den resterende del af Baagø rundt !. Mange vendinger for at dække og ikke blive dækket – skidesjovt !. En kapsejlads der er værd at deltage i igen.

Resultat Baagø Rundt

1. DEN 409, Thomas LundFregatten Fyn, Kerteminde

2. DEN 634, Jesper Bendix, Middelfart

3. Folkebåd

4. Den 592, Team Martin, Middelfart

5. osv. op til 32 både tilmeldt

Læs hele rapporten på www.melgesclass.dk

content-loader
content-loader
content-loader