Gå til hoved-indhold
Sejlerne blev overvåget af den tyske kystvagt, ved fyret ved Kalkgrund.Kapsejlads
Sejlerne blev overvåget af den tyske kystvagt, ved fyret ved Kalkgrund.

Påsketræning i Sønderborg som i syden

Sønderborg Yacht Club havde i påsken danske og tyske sejlere til fire dages intensiv træning i Europa-jollen. 20 sejlere blev undervist af trænerne Christian Thomasen og Søren Johnsen.

Af katrine bertelsen |

Træner Søren Johnsen skriver:

Førstedagen startede med gennemgang af bådene, så de var optimerede til farttrimning.

I let luft sejlede vi næsten helt ud til fyret ved Kalkgrund og blev undervejs overvåget af den tyske kystvagt, som på venlig men bestemt vis markerede søgrænsen. Vi havde imidlertid ikke nogen dåseøl at deklarere og fik da også lov at sejle videre.

Efter en lang dag på vandet var sejlerne slet ikke færdige med at konkurrere, så de indrettede Sønderborg Yacht Club’s 1. sal til spillebule, hvor taktikken nu mere gik på at kunne vise det bedste pokerfjæs.

Andendagen bød på høj solskin og vidunderlig blå himmel, så vi troede vi var vågnet op på en sydhavsø. I let mellemluft trænede vi starter (før start samt selve starten).

Herefter havde vi farttræning under et langt opkryds ud af Sønderborg Bugt, hvor vi lærte om hvor stor betydning den rigtige kropsplacering og –holdning i båden har, med henblik på at kunne opnå den maksimale fart.

På trods af den lette luft og den lange tid det ville tage, så var det på ingen måde muligt at overtale sejlerne til at vende om før målet var nået - sejlerne ville partout runde ’Svigermor’ (fyret ved Kalkgrund) – i Tyskland.

Det stod malet i deres ansigter med tilfredse smil, at det havde været en kæmpesejr for sejlerne at have nået helt derud og at have farttrimmet i så lang tid.

På tredjedagen havde vi om formiddagen fokus på taktikken efter starten, mens eftermiddagens gode vind opfordrede til en omgang hængetræning. Mange af sejlerne arbejdede med grundtrim og justering af mastehældning.

En lang lænser blev belønnet med en velfortjent pause med udsigt til Dybbøl Mølle samt indtagelse af nybagte kæmpemuffins, som gjorde stor lykke og gav et tiltrængt energiboost til et efterfølgende meget langt opkryds i frisk vind. Sejlerne fik helt sikkert deres ben at mærke.

På land fik vi besøg af "påskeharen" (Birgit Roch fra Tyskland), som forkælede de unge mennesker med en lækker godtepose. Efter et af de utallige lækre måltider, som de trofaste forældre diskede op med, fandt sejlerne endnu engang kampgejsten frem og dystede videre i svømmehallen til en hård omgang vandpolo. Jeg tror alle sov godt den aften.

På fjerdedagen gennemgik vi teori og videomateriale, som gav anledning til mange gode spørgsmål og diskussioner, fra videbegærlige sejlere. Opmærksomheden blev dog pludselig rettet mod aktiviteterne udenfor, da hollandske og belgiske gæster satte deres kæmpe gummibåde i vandet. Teorien blev derfor afbrudt af en lille ’studietur’ til bådebroen for at ’sparke dæk’.

Efter endt teori var sejlerne ivrige efter at komme ud i den friske luft. Der blev sejlet mange forskellige og hele tiden skiftende baner, som krævede at sejlerne var opmærksomme og kiggede ud af båden.

Efter en lang og hård dag kunne man høre, at de var ved at nå deres grænser – de var mentalt trætte ovenpå fire dages input og fysisk godt brugte. Har sjældent hørt så mange sjove og forskelligartede lyde komme fra sejlerne :-)

Jeg var rigtig stolt af den store indsats de unge mennesker har lagt for dagen under hele træningslejren, og fandt stor tilfredshed i at se hvor ivrige de er efter at udvikle sig.

Sidst men ikke mindst var det endnu engang en stor fornøjelse at opleve den velorganiserede forældreopbakning på land og vand i Sønderborg Yacht Club, samt det gode samarbejde og sammenhold imellem de danske og tyske sejlere og forældre.

Med venlig hilsen
Søren Johnsen

 

content-loader
content-loader
content-loader