Gå til hoved-indhold
Der er lagt op til en spændende weekend i Århus. Foto: Idrætshøjskolen AarhusSejlklubber
Der er lagt op til en spændende weekend i Århus. Foto: Idrætshøjskolen Aarhus

E-jolle unge sejler Melges 24 i Århus

I weekenden deltager 40 af landets unge e-jolle sejlere i en lejr på Idrætshøjskolen i Aarhus. E-jollen er blevet hjemme, og de unge skal bl.a. prøve en Melges 24.

Af katrine bertelsen |

”Opbakningen er over alle forventninger” siger træneren bag lejren, Anette Viborg. Vi er fuldstændig booket, selvom vi har været sent ude med arrangementet, det er fantastisk. Jeg har endda måtte overveje at afvise sejlere! I stedet har jeg fået en stor frivillig gruppe til at hjælpe i weekenden, det gør arrangementet til det største jeg hidtil har stået for.”

Ryste sejlerne sammen

Anette Viborg fortæller ”Vi ville ikke bare lave en almindelig lejr, der er masser af gode tilbud i Sønderborg, Kaløvig og Skovshoved om at komme ud og sejle e-jolle. Men sejlerne kommer ikke tæt nok på hinanden, når de sidder i hver deres båd. Jeg vil se, hvor meget godt det kan gøre for klassen at blive rystet tæt sammen, målet er at der kommer nye træningsaftaler på tværs af klubber og alder.”

På vandet med TeamXX

Det nyopstartede kvindeteam – TeamXX, som sejler Melges24, har knoklet den sidste måned for at for at få bådene gjort klar til lejren. De vil være med hele weekenden og tage e-jolle sejlerne sikkert med ud og sejle.

”Teamet ser det som en god mulighed for at vise de unge sejlere, hvem vi er og hvilke muligheder sejlerne har senere i deres karriere,” siger skipper, Anne-Julie Schütt.  

Mountainbikes og teori

Anette Viborg fik ideen til lejren tilbage i efteråret og i tæt samarbejde med cheftræner Jacob Nikolajsen fra Horsens og Idrætshøjskolen Aarhus. De har i de sidste måneder kæmpet med at få lejren stablet på benene. På lejren skal sejlerne i skoven, mountainbike, klatre, sejle, i teorilokalet, underholdes af tidligere eleverne fra højskolen og meget mere.

Sponsorer og rabat

Alle deltagere får af Aarhus Sea Shop 5 % ekstra rabat på alt i butikken. Lejren skulle som første prioritet være til at betale for sejlerne. Derfor skal der lyde en stor tak til Idrætshøjskolen Aarhus, Kaløvig og ECD for deres opbakning og støtte.

Links:

www.ihaarhus.dk

www.europeclass.dk/news.php

www.teamxx.wordpress.com

content-loader
content-loader
content-loader