Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Britiske sejlere er også til Feva-jollen.

Tera og Feva klasserne vokser ved Harboe Cup

Harboe Cup er blevet Tera- og Feva-flådernes favoritmødested. 40 af jolletypen deltog i weekenden i Skælskør i sol og svag til frisk vind.

Af Troels Lykke |

Feva- og Tera-felterne er i fremgang, og Harboe Cup blev Danmarks hidtil største nationale stævne med over 40 deltagende joller. Klasseorganisationen venter yderligere fremgang.

Det skriver Steen Roar Hillebrecht fra Vallensbæk Sejlklub.

Der er så småt ved at komme gang i Tera-jollen som kapsejlads-jolle. Stille og roligt stiger deltagertallet og i år var der i alt 25 Tera-joller, der udnyttede Harboe Cups 40 års jubilæumsstævne som ideel ramme for deres første klassemesterskab.

Suveræn vinder i det største Tera-felt - Tera Sport - blev Casper

Plambøck fra Korsør foran Carl Rahbek fra Frederikshavn, der samtidig blev klassemester (der krævet medlemskab i klasseorganisationen for at blive klassemester).

Freja Hansen suveræn i Tera Pro

I Tera Pro var den erfarne Freja Hansen fra Brøndby ligeledes dominerende. I de vanskelige forhold med meget lette, skiftende vinde med masser af vindhuller, viste hun vejen med 8 prikker i 12 sejladser.

Freja Hansen var en af de første sejlere i Danmark, der faldt for Tera-jollen. Med dette stævne slutter det for hende i klassen, idet hun er på vej over i Europa-jollen.

Hun har gennem de seneste tre år præget klassen i Danmark og internationalt med bl.a. 2 bronzemedaljer ved de seneste 2 VM-stævner. Og som første klassemester i Tera Pro er det en afslutning med manér.

Spændende afslutning i Feva-klassen

Anderledes spændende blev det i Feva-klassen, hvor der samtidig blev sejlet om sjællandsmesterskabet.

Efter de 10 første sejladser lå de førende både á point, så det blev i de to sidste sejladser, hvor afgørelsen skulle findes.

Her viste Asmus Hillebrecht Kromann og Asger Watanabe Bertelsen fra Vallensbæk gode nerver, idet de holdt sig sikkert i toppen med en 2. og en 1. plads.

Dermed slog de Christian Kragh Jespersen fra SES og Mads Kragh Jespersen fra KDY på 2. pladsen og de lokale søstre Laura og Anna Bjerge Christensen der fik bronze.

Dermed er en ny generation sejlere ved at tage over i Feva-klassen, idet Asmus og Asger og Mads og Christian har deres første sæson i Feva-jollen. Sidstnævnte sejlede med Harboe Cup deres første stævne sammen i Feva.

Resultater fra Harboe Cup: www.harboecup.dk/sejladsbestemmelser-og-resultater

content-loader
content-loader
content-loader