Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vallænsbæk i blæst. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Vallensbæk - få gennemførte i blæst - super fotos

Stark Vallensbæk Grand Prix. Kun de færreste gennemførte på grund af for meget vind på Kristi Himmelfarts Dag. Kun 11 ud af 50 både gennemførte.

Af Troels Lykke |

Det blev vejret, der satte sit klare præg på Stark Vallensbæk Grand Prix. Der var 71 tilmeldte joller. 

Ca. 50 tog på vandet og da finalesejladserne blev sat i gang, var der 11 joller tilbage, som gennemførte finalesejladserne, der ellers var for alle.
 
Stark Vallensbæk Grand Prix, der blev sejlet Kristi Himmelfartsdag er et stævne for både børn og voksne. Der blev sejlet i Finn, OK, Europa, Feva, Zoom 8, Tera og Optimist.
 
Så der var en del sejlere, der blev voldsomt udfordrede med den voldsom varierende vind. 

Som Baneleder Henrik Borch udtrykte det:
 
- Vi havde sejladser, hvor vi 5 sek. før start målte 6 m/s for så 5 sek. efter start at måle 16 m/s. Derfor var der masser af kæntringer, og mange joller faldt fra i løbet af dagen.

OK-joller med størst frafald
 
Især OK-jollefeltet - der ellers havde 20 tilmeldinger - led af mange frafald. Stævneleder Steen Hillebrecht kunne til præmieuddelingen konstatere, at der var bemærkelsesvis mange 5.pladser, idet der kun var 4 joller, der minimum gennemførte mindst en sejlads. Her var det nok den høje gennemsnitserfaring, der afgjorde sagen, allerede før første start.

Fin stemning trods vejret
 
På trods af de udfordrende vejrforhold var der en fin stemning blandt deltagerne, og arrangørerne, der til dels måtte improvisere for at få det bedst ud af stævnet.
 
- Vi måtte rykke vores enkel-kapsejlads helt ind i det inderste af havnen, der er godt beskyttet af træer. Den ledige plads i vores centerhavn blev så brugt til at skabe et helt nyt løb for nogle mere uerfarne sejlere i Feva og Tera, men som var for store til enkel kapsejlads. Det stod godt nok ikke i sejladsbestemmelserne, men for de lidt mere erfarne kørte det efter bogen, og for de øvrige fik vi også skabt en god oplevelse. Og det var det vigtigste for os, forklarer stævneleder Steen Hillebrecht.


Vinderne i de forskeskellige klasser

Finn: Thomas Mørup-Petersen, Vallensbæk Sejlklub
 
OK: Jørgen Svendsen, Hellerup
 
Europa: Freja Hansen, Brøndby Strand Sejlklub
 
Feva XL: Christian Kragh Jespersen, Mads Kragh Jespersen, SES/KDY
 
Zoom 8: Sebastian E. Olsen, YF/TS
 
Tera Sport: Helena G. Schiøtz, SKB


Se flere resultater her: OK & Finn: http://kapsejl.dk/
 
Europa, Feva, Zoom 8  & Tera Sport:
 http://www.vallensbaek-sejlklub.dk/Ungdom/STARK%20VSK%20Grand%20Prix/Resultater.aspx

content-loader
content-loader
content-loader