Gå til hoved-indhold
Karsten Andersen foran et af arbejdsbordene på værkstedet i Fåborg. Foto: Jørgen JensenUdstyr
Karsten Andersen foran et af arbejdsbordene på værkstedet i Fåborg. Foto: Jørgen Jensen

Furltec til genakkeren - nyt fra Karsten Andersen

Furleren er ofte er det det eneste rigtige til tursejleren, men også til kapsejleren. Nu er der nye furlere til genakkere og Code 0 fra Faaborg.

Af katrine bertelsen |

Karsten Andersen indehaver af Furltec, har fremstillet furlere i mange år, og en-mandsvirksomheden har som seneste skud på stammen lavet furlere til Genakkere og Code 0.

Karsten fortæller:

”Det sværeste var et få rullet genakkeren stramt nok, og få toppen med. Til de dybe genakkere, der normalt er vanskelige at rulle sikkert, uden at toppen blæser ud, har vi udviklet en løst roterende fastgørelse af halsbarmen, så sejlet rulles fra toppen og nedefter. Vi bruger torsionstov der er vridningsstabilt, og det monteres i Furltec Torsionsterminaler.”

Furleren til Genakkere og Code 0 pænt poleret og klar til brug. Foto: Jørgen Jensen

Fåborg-firmaet er et en-mands foretagende, hvor Karsten Andersen udvikler sine prototyper på det lille hyggelige værksted. Prototyperne bliver derefter masseproduceret på maskinfabrikker med CNC-maskiner.

Karsten har efter en del år i branchen mange gode kontakter og venner han kan sparre med. ”Og det er vigtigt, når man nu går rundt alene.” siger han.

Custommade

”Har en kunde et helt specielt ønske, kan vi også finde ud af det,” siger Karsten Andersen, der i øjeblikket arbejder på elektriske trimspil til storsejl og selftacking-fok med elektronisk fjernbetjening på en større kølbåd. ”Jeg laver ret mange specielle løsninger, og det meste kan laves, det er kun et spørgsmål om pris,” siger han og smiler.

Her er det første af de elektriske trimspil, frisk fra drejebænken. Foto: Furltec

Furltec sælger en del til private og til mange sejlmagere. Han har ikke som sådan een stor kunde men Vejle Yacht Service, der bl.a. bygger Drager, aftager en del. Og Karsten samarbejder også med mange sejlmagere, om rullesystemer til flyvende forsejl.

Ikke patent

Minbaad.dk spørger om Karsten har patenter på sine furlere. ”Nej, det kan ikke betale sig,” siger han, ”så kan man bruge mange penge og masser af tid på at føre retssager mod alle dem, der bryder patentet. Jeg er godt tilfreds med at lave gode produkter til en ordentlig pris,” slutter Karsten Andersen.

Når han ikke lige står ved drejebænken i værkstedet, er Karsten Andersen sejler, og byttede Knarren ud med en Ylva for fem år siden.


Et af arbejdsbordene er fyldt med "stumper" ordnet i pæne rækker til Karstens mange forskellige furlere og terminaler. Foto: Jørgen Jensen

Furltec sælger furlere og meget andet til både private og til firmaer. Se sortiment og priser her: www.furltec.dk

content-loader
content-loader
content-loader