Gå til hoved-indhold
Furleren kan leveres med trådløs fjernbetjening samt tilpasses den enkelte bådtype. Foto: FurltecUdstyr
Furleren kan leveres med trådløs fjernbetjening samt tilpasses den enkelte bådtype. Foto: Furltec

Ny el-furler fra Furltec

Danmarks ekspert i furlere, Karsten Andersen fra Furltec i Fåborg har konstrueret en ny elektrisk furler, der kan monteres under dæk eller hvor det nu passer. Se video.

Af katrine bertelsen |

Furltec lancerer en ny elektrisk furler til genakker/code 0 der kan indbygges i bovspryddet, eller monteres over eller under dæk.

Placer den hvor du vil

Det specielle er, at furleren drives via en fleksibel aksel, som gør det muligt at montere elektromotoren, hvor det er mest hensigtsmæssigt.

Specialgear og trådløs betjening

Udover det er gearet helt specielt konstrueret, således at ved et let tryk på betjeningsknappen går gearet i frigear, så sejlet kan rulle frit ud blot ved vindens hjælp. 

Det bevirker at sejlet er lynhurtigt klar, og man ikke behøver holde knappen nede og samtidig holde øje med hvornår sejlet præcist er rullet ud.

Når sejlet skal rulles ind igen, sker det blot med et tryk på knappen. Furleren kan leveres med trådløs fjernbetjening samt tilpasses den enkelte bådtype. 

Læs mere på Furltecs hjemmeside.

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites