Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Palby Fyn Cup – følg med her

Fredag den 27. maj kl. 16.00. Godt 100 både har nu passeret den Gl. Lillebæltsbro i frisk vind. MHV 910 kutteren ligger ved Fønsvig og melder op til 14 sek/m. 4 både er er på nuværende tidspunkt udgået, alle med små skader i sejl.

Af katrine bertelsen |

27.maj kl. 14.40: Starten er gået for flerskrogsbådene. Alle er kommet godt fra start, flere med reb i storen. Carbon3 har lagt sig i spidsen og sejler med en fart af 16-18 knob.

Fredag den 27.maj kl. 14.07: Så er tv-holdet igen på vandet med nyt kamera. Lad os håbe det holder. De store kølbåde er lige startet, og vinden er drejet en anelse mere mod vest. Flerskrogsbådene er ved at line op til start.

Fredag den 27.maj kl. 14.15. Starten er gået for de store både, en start uden dramtik og uden finsk flag.

Extreme Challenger bliver i havn, så det bliver ikke i denne omgang væddeløbet mellem Carbon3 og Extreme Challenger bliver afgjort. Vejret er en del beder, med lidt sol ind imellem.

Fredag den 27.maj kl. 13.00
Stadig i frisk vind afvikles starterne planmæssigt og bådene sendes af sted mod Tragten og Lillebælt. Ikke alle synes det er rart at sejle Fyn rundt i det friske og halvkolde vejr. I skrivende stund mangler 55 både at afhente deres startnummer.De først startende både er ved at nå Strib Fyr.

De bagerste både følges af kutteren Anne Birgitte, og dens skipper, Niels Christian Nielsen, har haft denne opgave lige fra 1990, hvor Fyn Cuppen startede. Også Anne Birgittes besætning hjælper sejlere, der har fået problemer, således at alle kan være trygge ved at deltage i stævnet.

Første meldepunkt er ved den gamle Lillebæltsbro, hvor sejlerne sender en SMS til bureauet, når de passerer og tiden kan herefter ses på Palby Fyn Cups hjemmeside under "Meldepunkter".

Fredag den 27.maj kl. 13.03
Troels Lykke, der kommenterer for Palby Fyn Cup, fortæller at på grund af tekniske problemer med vand i tv-udstyret er tv-båden taget på land. De skal lige have tørret kablerne og vender så tilbage, og forhåbentlig med lyd!

Fredag den 27.maj kl. 12.00
Live-TV virker igen. Det var kun et kort udfald. Hvis man har problemer med at se Live-TV, er det fordi der ikke er installeret Adobe FlashPlayer på computeren. Den kan søges via Google og downloades gratis.

http://www.palbyfyncup.dk/livetv.htm

Palby Fyn Cup har i mange år haft Marinehjemmeværnet til at følge de forreste både. Vi er meget glade for at de stiller op hvert år. De har været en stor hjælp for sejlere, der er kommet i vanskeligheder. Marinehjemmeværnskutteren "MHV 910 Ringen" har netop forladt havnen og er nu på vej ned i Tragten mellem Fredericia og Strib. De melder at vinden i øjeblikket er ca. 8 sek.m. fra sydvest.

Fredag den 27.maj kl. 11.00: Så er første start gået og den hektiske aktivitet på havnen er ved at aftage efterhåden som bådene er ved at gå ud til startområdet. Vinden er i øjeblikket frisk fra sydvest og de 15 starter går med 15 minutters mellemrum.

Der blev observeret noget drivtømmer i startområdet, men det blev samlet op fra gummibåden fra Marinehjemmeværnskutteren. Live-TV er i øjeblikket nede, men der arbejdes på at få det i gang igen.

Fredag den 27. maj kl. 10:48: Jes Gram Hansen og Extreme Challenger vælger sandsynligvis ikke at sejle. Der er for meget vind, det blæser lige nu 12 m/s og meteorlogerne lover 15-20 m/s i perioder. Der er ingen grund til at ødelægge masten, lyder det fra Extreme Challenger. Der træffes en beslutning kl.13.

Fredag den 27. maj kl. 10:42: Live sendingen er forsinket på grund af tekniske problemer.

Fredag den 27.maj kl. 10.00: Så er der afholdt skippermøde og i år med det festlige indslag at der blev omdelt en sang forfattet af en deltager i Palby Fyn Cup på vej i mål sent om aftenen ved en tidligere sejlads.

Nordfyn kommunes borgmester Morten Andersen bød de mange sejlere velkommen til Bogense og udtrykte sin glæde over alt det liv og omsætning det skaber i byen. Han ønskede herefter god vind til sejlerne og den efterfølgende vejrudsigt fra DMI lovede da også mere end frisk vind fra sydvest med enkelte kraftige byger.

Stævnelederen Poul Erik Nielsen kom med de praktiske informationer omkring sejladsen. Bjarne Carlsen fra Palby Marine takkede arrangører og sponsorer for deres opbakning til stævnet.

Fredag den 27.maj kl. 7.30: Efter nattens regn og blæst er vi vågnet op til solskin og vind på 9-10 sek.m. fra sydvest. Natten er forløbet stille og roligt. Sejlerne har hygget sig i teltet i går aftes og forhåbentligt fundet en køje og fået sovet godt før strabadserne begynder. Fra kl. 7 er der morgenmad til sejlerne i teltet.

Her i bureauet mangler vi endnu at tjekke ca. 80 både ind. Der er skippermøde kl. 9.00. Starterne går i gang kl. 11.00. Som noget nyt i år vil starterne blive vist på en storskærm i teltet på Palbys stand på Marinaen og her på hjemmesiden.

www.palbyfyncup.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader