Gå til hoved-indhold
Carbon3 under Palby Fyn Cup, før uheldet ved Romsø. Foto: Lars Ørum fra Erik Filsø's helikopterKapsejlads
Carbon3 under Palby Fyn Cup, før uheldet ved Romsø. Foto: Lars Ørum fra Erik Filsø's helikopter

Carbon3 udgår i Palby Fyn efter masteskade

Øv, en rebeblok er gået, og har ramt vores kulfiber masteror, så det er flækket, skriver Carbon3, der udgik ved Romsø. En rekord lå ellers inde for rækkevidde, vurderer vi. Big Challenge første kølbåd.

Af Troels Lykke |

Om skaden på Carbon3-masten, der skete lidt før 21.30 fredag aften, forklarer Jonas Pedersen:

"Det er ikke alvorligt for båden og besætningens sikkerhed, men vi har ikke mulighed for at kontrollere mastensdrejning og kan derfor ikke udsætte den for tryk. Vi må derfor udgå og sætter kursen retur mod Kerteminde."

Ifølge vores umiddelbare beregninger lå Carbon3 ellers pænt til at kunne tangere Erik Filsø's rekord på 10 timer og 7 minutter i Palby Fyn Cup.

I næste uge forventes det at Carbon3 igen vil prøve at sætte rekord og det bliver i Classic Fyn Rundt, hvor også Gram-Hansen og Køstners Extreme 40 stiller op.

Først i mål i år i Palby Fyn Cup blev Jens Quorning i den 700 kilo lette Dragofire, der bl.a. havde 49eren Peter Lang om bord, vi så ham stående i trapez på den ekstreme båd. Dragonfire kom rundt om øen på 12 timer.

Big Challenge første kølbåd i mål

Big Challenge kom i mål kl. 4.56 med en sejltid på 14 timer og 41 minutter, Broskraberen kom ind 5.02 med en sejltid på 14 timer og 47 minutter og X-One kl. 5.06 med en sejltid på 14 timer og 51 minutter. Fortæller Palby Fyn Cup.

Lørdag den 28. maj kl. 03.30 var<//em>35 både er udgået og 58 er ikke startet. Hovedfeltet har nu passeret Sprogø. Alle både har passeret meldepunktet i Svendborg.

Big Challenge og Broskraberen er de forreste kølbåde og de ligger mellem Flyvesandet og Æbelø sammen flere flerskrogsbåde.

Lørdag den 28. maj kl. 00.30 var der stadig hård vind omkring Fyn. Der har været enkelte havarier, heldigvis ingen personskade.

To både deltog i redningsaktion

-Alle både med havari er sikkert i havn. to både der har deltaget i bjærgningsaktion har genoptaget kapsejladsen. Tak for hjælpen. Disse 2 både får godtgørelse, skriver palbyfyncup.dk.

Dragonfire i flot stil, bemærk Peter Lang og gaster i trapez på den ultra lette kulfiberbåd på kun cirka 700 kilo. Foto: Lars Ørum

Resultater: her

www.palbyfyncup.dk

content-loader
content-loader
content-loader