Gå til hoved-indhold
Foto fra forleden af Koch og Sommer i 470. Foto: Mick Anderson/SailingPixKapsejlads
Foto fra forleden af Koch og Sommer i 470. Foto: Mick Anderson/SailingPix

Dansk Laser Radial, tre 49ere og 470er i finale

Danmark er i tre finaler med fem både, når de afgørende sejladser ved World Cup-stævnet i Frankrig gennemføres fredag. To af de danske 49ere kan nå medaljer.

Af Troels Lykke |

Der er lagt op til nogle spændende sejladser, når vinderne ved det prestigefyldte franske World Cup-stævne i Hyères skal findes i løbet af fredagen. Det skriver Dansk Sejlunion.

Tre af finalerne kommer til at have dansk deltagelse nemlig i 49eren, 470-jollen og i Laser Radial.

Eneste reelle danske medaljehåb findes i 49er-klassen, hvor tre danske både har sejlet sig ind blandt de ti bedste.

Bedst i den samlede stilling er brødrene Emil og Simon Toft, der i dag måtte afgive den samlede andenplads og nu er at finde som nummer fire. Se stilling: http://sof.ffvoile.net/results/49er.htm

Medalje indenfor rækkevidde
De to brødre er bare et point efter den spanske båd på bronzepladsen og har tre point ned til nummer fem, som også er dansk, nemlig Jonas Warrer og Søren Hansen.

Da placeringen i den 30 minutter lange finale tæller dobbelt i den samlede stilling, har begge danskere en realistisk chance for at sejle sig på medaljeskamlen.

Stævnet er samtidig det sidste i den danske udtagelsesserie til sommerens For-OL, hvor hvert land kun må stille med en båd.

Emil og Simon Toft kan ikke længere nå at kvalificere sig, og derfor afgøres det også i morgen, om det bliver enten Allan Nørregaard/ Peter Lang eller Jonas Warrer/ Søren Hansen, der skal repræsentere Danmark, når det olympiske anlæg skal testes til august.

Rindom i sin første finale

I Laser Radial-jollen kommer Danmark til for første gang nogensinde af være repræsenteret af Anne-Marie Rindom fra Horsens.

Før torsdagens sejladser lå hun nummer 16 i den samlede stilling, men to 8. pladser i dag var lige netop nok til at gøre den 19-årige gymnasieelev finaleklar.

Faktisk endte hun á point med sin mexicanske konkurrent Tania Elias Calles. Men da Rindom havde vundet stævnets 5. sejlads, gik danskeren videre på reglen om bedste enkeltresultat.

Også hos de kvindelige 470-sejlere bliver en af de ti finalebåde dansk. Henriette Koch og Lene Sommer havde i løbet af onsdagen sejlet sig tæt på medaljestriden, men deres chance for en medalje forsvandt i dag, da de blev taget for tyvstart i dagens sidste sejlads.

Resultaterne i klassen faldt dog således ud, at de danske piger trods tyvstarten stadig er nummer seks, men pointmæssigt har de nu 37 point op til bronzen.

Finalerne sejles fredag fra klokken 10, og man kan følge de danske deltagere på www.sejlsport.dk/direkte

http://sof.ffvoile.net/

content-loader
content-loader
content-loader