Gå til hoved-indhold
Warrer og Hansen i Hyeres i 49er. Foto: Mick Anderson/SailingPIXKapsejlads
Warrer og Hansen i Hyeres i 49er. Foto: Mick Anderson/SailingPIX

OL-guldskipper rammer igen topform

Med endnu en sejr og dagens bedste serie rykker 49erne Jonas Warrer og Søren Hansen op på samlede 2. plads. 470erne Henriette Koch og Lene Sommer er otte point fra sølv.

Af Troels Lykke |

 De danske olympiske sejlere havde en rigtig god dag ved det franske World Cup-stævne. Både Laser Radial-sejleren Maiken Schütt, 470-pigerne og to 49ere er nemlig nu at finde blandt de ti bedste både.

Bedst ser det ud for den forsvarende olympiske mester i 49eren Jonas Warrer og hans nye makker Søren Hansen, der satte turboen til i dagens tre sejladser.

Med dagens klart bedste serie på to fjerdepladser og en sejr avancerede danskerne fra den samlede fjerdeplads op som nummer 2. Klassen føres af de italienske Sibello-brødre, der er tre point foran danskerne. Det fortæller Dansk Sejlunion.

Den britiske besætning bestående af Dylan Fletcher og Alain Sign på tredjepladsen havde lagt en protest mod den danske besætning efter en episode i anden sejlads. Men den valgte juryen at afvise.

Den danske fremgang er ifølge Jonas Warrer resultatet af et målrettet arbejde siden World Cuppen på Mallorca i starten af måneden.

- I Palma havde vi nogle gode dage, men vi havde også nogle dårlige. Så selvfølgelig har det været et fokusområde for os. Men vi har også meget fokus på at kæmpe for vores plads på startlinjen. Det gør, at vi laver nogle gode starter, som betyder, at vi frit kan vælge vores spor,” forklarer Warrer fremgangen.

Pointmæssigt god 470er-dag
Selvom Henriette Koch og Lene Sommer igen i dag rykkede en enkelt plads baglæns i klassementet til den samlede 6. plads, er danskerne rykket meget tættere på podieplaceringerne.

For kigger man nærmere på dagens resultater fra de ni bedste både i feltet, er det kun franskmændene Rol og Defrance, der med to sejre, der klarede sig bedre i den lette vind end danskernes 3. og 17. plads. Dermed er de 20 point, som danskerne havde op til den samlede andenplads efter gårsdagens sejladser skrumpet til bare otte point.

Schütt ind i top-10
I Laser Radial-klassen avancerede Maiken Schütt for tredje dag i træk to placeringer i den samlede stilling, således at hun nu indtager den samlede 10. plads i klassen.

Vindforholdene for sejlerne var meget lette og meget springende, og i disse forhold begrænsede Maiken Schütt dagens pointhøst til 20 point fordelt på en 3. og 17. plads.

Torsdag er sidste dag i mellemrunden, hvorefter finalerne afvikles fredag med de ti bedste både i hver klasse og med det dobbelte antal point på spil.

10. plads i matchrace

For de danske matchrace-sejlere Trine Abrahamsen, Trine Paludan og Ida Hartvig var der onsdag tale om en 'alt eller intet'-dag.

De skulle minimum hente en sejr i de sidste to matcher i mellemrunden, hvis de skulle gå videre til kvartfinalerne.

Efter to tætte dueller stod de danske sejlere tilbage med to nederlag, og dermed slutter danskerne på den samlede 10. plads. Det er det bedste danske matchrace-resultat siden januar 2010, hvilket siger noget om kvindernes lange vej til toppen, kan minbaad.dk tilføje.

http://sof.ffvoile.net/

content-loader
content-loader
content-loader