Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Søren Juel vinder DM i Express trods protest

Pantaenius Albin Express Nordisk- og Dansk mesterskab for 29 både var en gyser til sidste målgang. En tysk protest mod Søren Juel fra Ballen, trak spændingen længere ud.

Af lena hellström |

Protesten fra en tysk båd faldt ud til Søren Juels fordel og han kunne lidt over kl. 15 i dag søndag kalde sig dansk mester for 4. gang.

Sidste gang var i 2007 med den samme besætning, nemlig Carsten Hansen, Henrik Larsen og Phillip Cossen.

"Vi kan godt li' lidt luft, så det har været et perfekt stævne for os," siger en storsmilende mester kort efter protestbehandlingens afslutning. 

Ældste båd er den hurtigste

Nordisk mester, og dermed overaltvinder af stævnet, blev Matthias Allroth fra Malmö.

"Vi havde en god boatspeed og fik nogle rigtigt gode starter. Så en stabil serie gjorde, at vi forblev i toppen," forklarer den nykårede nordiske mester efter præmieuddelingen.

Allroth har sejlet Albin Express gennem 25 år, og hans båd er den ældste i feltet. Byggeåret er 1979. Han tilskriver den gode bådfart, hans mange år i bådklassen. "Trimmet ligger på rygraden, og så har vi et stel sejl fra North, som er lette at ha' med at gøre, " mener Matthias Allroth.

Et vindspring ændrede placeringer

Søndagen har budt på vind mellem 6 og 10 sek/m og igen i dag var den meget springende. Det var netop et kraftigt vindspring som fik de to forrige dages bedste placerede båd, Episerver med Kim Lago Nørgaard fra Horsens ved roret, til at miste titlen som dansk mester.

"Indtil 2. sidste opkryds i sidste sejlads, havde vi fat i den lange ende. Men et vindspring på 30-40 grader gav os en ordentlig skralder og der var fordel på den modsatte side af banen. Så vi satte et forspring på 100 meter til over for Søren Juel," siger en ærgerlig Kim Lago Nørgaard, som endte på en samlet 3. plads.

Lige i hækbølgen lå endnu to horsensianske skippere, Morten Stoy på 4. pladsen og Morten Arndahl på 5. pladsen.

To pokaler til NM vinder

Tidligere formand for Dansk Sejlunion, Carl Gerstrøm, stod for præmieuddelingen, hvor der var en stor flot vandrepokal til den nordiske mester, samt en endnu vandrepokal fra Horsens, Vitus Bering pokalen, som er så værdifuld, at den kun var i hænderne på vinderne i ca. 5. min før den skulle retur til Horsens Rådhus.

Pantaenius var stævnesponsor, og en lang række lokale butikker havde velvilligt sponseret præmier til de 10 første både ud af det samlede felt på 29 både.

Resultatliste: www.horsens-sejlklub.dk/app/doc/doc_66981142.pdf

www.albin-express.dk

content-loader
content-loader
content-loader