Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderbåden under en spilerbomning.
Kapsejlads
Frisk vind på Kalundborg fjord.
Kapsejlads
Dansk sensommer når den er bedst.
Kapsejlads
Tre vinderbesætninger i Kalundborg.

Vinder af Albin Express – havde Claus Høj med

Hans Christian Erbs havde lavet en helgardering og fået Claus Høj Jensen med på vinderbåden. Det var et supergodt stævne, Kalundborg Sejlklub gav os, fortæller vinderen. Se billeder og læs interview.

Af katrine bertelsen |

- Det var drømmevejr til Albin Express DM på Kalundborg fjord, fortæller vinder af Albin Express DM 2012, Hans Christian Erbs til minbaad.dk.

- Vi var 19 startende både og vi sejlede syv sejladser fra fredag til lørdag. Vinden var 5-9 m/s og i svære forhold, vestenvinden gav krappe søer. Det var et super godt stævne, med gode baner og ikke mindst god behandling og godt humør på land, siger Hans Christian Erbs.

Samarbejde med Claus Høj Jensen

Hans Christian Erbs havde i år valgt at lave et samarbejde med Claus Høj Jensen, gennem Anders Bertelsen, der lige som Claus H sejler h-båd.

- Ikke kun fordi vi ved, at han laver hurtige sejl, men også for at kunne lære endnu mere omkring trim, så de sidste små detaljer kan komme på plads, lyder det fra Hans Christian Erbs. I samme omgang var vi så heldige, at Claus gerne ville sejle med ved DM - og det må siges at have været rigtig lærerigt. Han kan lige trykke på de knapper, som gør at man får de ekstra gode slag op ad banen.

Hans Christian Erbs fortæller, at det blev kulminationen på det arbejde de har lagt i båden siden de købte den i 2003.

- Vi har i mange år ligget bagerst i feltet, men hvert år kæmpet os frem i listerne, siger H.C. Erbs.

Det var så en ikke sammensejlet besætning, der skulle kæmpe om DM-guldet.

- Hverken Claus eller Anders havde erfaring med Expressen, fortæller Hans Christian Erbs. Derfor vidste vi heller ikke, hvad vi kunne forvente. Det viste sig dog, at det ikke betyder det helt store, med kompetente kræfter om bord. Det tog et par sejladser at få kommunikationen på plads, men heldigvis sejlede vi hurtigt nok til at kunne følge med de andre. Og manglede vi fart, trimmede vi om og fik gang i "kassen" igen.

DM vinderbesætningen var:

Hans Chr. Erbs, Carsten Erbs, Claus Høj Jensen og Anders Bertelsen

Sølvet tog Morten Arndal og besætning fra Horsens sig af sig af. Bronze gik til Morten Fjerbæk og besætning, ligeledes fra Horsens Sejlklub.

Holder niveauet

Med 19 startende både kan Express-klassen opretholde sit officielle DS-DM og niveauet i klassen er højere end nogensinde.

- Inden stævnet ville man kunne pege på 6-7 både, der alle ville have en chance for at vinde, siger H.C. Erbs.

Klassen arbejder hårdt på at holde den godt kørende, så den ikke er på vej til at forsvinde som f.eks. X79. Og da Albin Express også er yderst velegnet til tursejlads, spår vi den en lys fremtid.

Du finde den samlede resultatliste på Kalundborg Sejklubs hjemmeside (pdf).

content-loader
content-loader
content-loader