Gå til hoved-indhold
Øen er meget grøn og frodig, og der er flere regnskove på øen, som byder på store natur oplevelser.Kort Nyt
Øen er meget grøn og frodig, og der er flere regnskove på øen, som byder på store natur oplevelser.

Lorenzens nytårshilsen fra St. Lucia

St. Lucia er øen som over 200 ARC-både rammer efter turen over Atlanten. Her er Morten Lorenzen og hustruen Mette. Der er mange gode grunde til at rejse i julen, og Caribien er et super rejsemål.

Af Morten Lorenzen, st. lucia |

Mange danskere kender efterhånden St. Lucia som øen de mere end tohundrede ARC både rammer efter turen over Atlanten i ARC. World Cruising Club arrangerer den berømte sejlads Altantic Rally for Cruiser, og de har henover tid udviklet en lang række spændende sejladser.

World ARC

Flere af deltagerne over atlanten, er i disse dage i fuld gang med at forberede fortsættelsen af ARC´en – World ARC, som vil bringe de mere end 40 cruiserbåde rundt om jorden.

Starten går fra Rodney Bay på St. Lucia den 8. Januar og derefter kan deltagere se frem til mere end et års sejlads rundt om kloden,inden flåden igen havner i Rodney Bay i april 2013.

Se hele den planlagte rute her

Konceptet omkring ARC er efterhånden velvudviklet og er en perfekt platform for sejlere der vil ud og se verden og opleve eventyret, men samtidig ønsker den sikkerhed som en organiseret event kan give.

World Cruising Club bygger på tre simple principper: Sikkerhed, Sociale kontakter og sjov kapsejlads. Man kan rolig sige at der er tale om en stor familie, som udveksler erfaring og hjælper hinanden.

St. Lucia

Den lille paradis ø, St. Lucia er en perfekt vært for sejlerfamilier. Øen der igennem historien har skiftet ”ejere” mere end 20 gange, hvor englænderne, spanierne, portugiserne og franskmændene har kæmpet om rettighederne til øen.

I dag er St. Lucia en del af det britiske Commonwealth samfund. Det mærkes på øen, at britterne har  indflydelse, men de senere år, er selvstændigheden blevet mere tydelig.

Der er daglige direkte flyforbindelser til/fra London, så det er ikke vanskeligt at komme herud. Det er billigst at flyve via USA, men nemmest fra London.

De fleste Caribiske øer skal helst opleves fra vandet. Men St. Lucia har faktisk nogle store oplevelser på land. Piton´erne, de billedskønne bjerge der springer frem som to højdedrag i horisonten når mannærmer sig øen, er absolut en vandretur værd.

Regnskove på øen

Øen er meget grøn og frodig, og der er flere regnskove på øen, som byder på store natur oplevelser.

Er man golfer, har øen en flot 18- hullers Golf Club, hvor den lokale PRO er dansker. Her kan man få udfordret sit handikap, samtidig med at man kan nyde den storslåede udsigt over det Caribiske hav, med Martinique i horisonten.

Lokalbefolkningen er meget venlig, og engelsk er forstået og talt af alle. Det lokale sprog, som er en blading af fransk, engelsk og creolsk, er charmerende, men helt uforståeligt for os turister. Venligheden, de store smil og den store imødekommenhed passer godt til øen´s slogan ”Simply Beautiful”.

Marigot Bay

Én af de mest fotograferede bugter i Caribien er Marigot Bay. Et naturligt ”Hurricane Hole”, hvor sejlere igennem generationer har søgt ly for pirater og truende storme. I dag er det et must-stopover for sejlere der cruiser rundt i Caribien. Bugten byder på flere restauranter, og et enkelt femstjernet luksushotel.

Her ankre mega super yachts side og side med jordomsejlere der nyder sejlerlivets fred og ro, og den smukke bugt, som har været baggrund for mange film og fotooptagelser.

Men den store oplevelse, er de lokale barer med deres Spicy Rum og fishcakes. Det er så autentisk som det kan blive, og man føler sig velkommen i ”familien”.

Vi er blevet godt og grundig forelsket i øen, godt hjulpet af vores gode ven der har bosat sig i Marigot Bay. Det rolige simple liv, og ikke mindst  den lokale varme har sat et tydelig varmt mærke i vores sjæl ”Simply Beautiful”

content-loader
content-loader
content-loader