Gå til hoved-indhold
Erik Christensen (tv) og Claus Engelsen fra Hobie Cat fleeten i Skovshoved, forklarer hvordan en Hobie Cat 16 fungerer, før sejlerne tager på vandet. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Erik Christensen (tv) og Claus Engelsen fra Hobie Cat fleeten i Skovshoved, forklarer hvordan en Hobie Cat 16 fungerer, før sejlerne tager på vandet. Foto: Katrine Bertelsen

Sejl noget nyt – gør op med konservatismen

Giver "Sejl noget nyt" tilgang til klasserne? Mange sejlklubber har for lidt fantasi, når arrangementerne planlægges.

Af katrine bertelsen |

”Sejl noget nyt” arrangeres tit, så klubbens egne medlemmer får en mulighed for at prøve at sejle noget andet. Men klubberne glemmer at inddrage andre klasser og bådtyper end dem klubben selv har.

Konservatisme og vanetænkning

Søren Andreasen fra Contender klassen har både gode og dårlige erfaringer med med at holde åbent hus. Til et ”Prøv noget nyt” arrangement i Roskilde Sejlklub fik klassen tre nye medlemmer, men de var alle over 30 år.

Søren siger, ”I Roskilde var sejlklubben meget glade for, at vi ville være med. Men det er ikke alle klubber der ”tænker ud af boksen”.

”Der er lidt for meget konservatisme og vanetænkning – klubberne glemmer at vi også er der”, siger Søren Andreasen.

Diskrimination

Hobie Cat sejlerne i Skovshoved holder åbent hus en til to gange om året.

”Vi vil gerne have flere ungdomssejlere, men som det er lige nu kræver det at de selv køber en båd. Og det er sjældent at 14-16 årige har råd til det,” fortæller Erik Christensen fra Hobie Cat fleeten i Skovshoved.

”Vi har indledt et samarbejde med Skovshoved sejlklubs ungdomsafdeling, så vi kan tilbyde de unge en anden og vildere jolle end de er vant til.

Han peger også på at katamaranerne har være udsat for ”diskrimination” i mange år.

”Der har været og er måske stadig en udbredt konservatisme i klubberne, om at katamaraner ikke er en rigtig både. Nu hvor flerskrog er tilbage i OL og også i Americas Cup, kan vi håbe på at det vil ændre lidt på vanetænkningen,” slutter han.

Du kan læse den fulde artikel i seneste nummer af BådNyt. www.baadnyt.dk

Læs om konceptet her: www.sejlsport.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader