Gå til hoved-indhold
Aftenmatcherne i Roskilde bliver fra september beriget med endnu en CB66. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dkUdstyr
Aftenmatcherne i Roskilde bliver fra september beriget med endnu en CB66. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dk

CB66-klassen vokser igen

Denne gang med tidligere OL-Laser-sejler Anders Nyholm. CB66 skal sejles i Roskilde.

Af katrine bertelsen |

Danmarks sjoveste kapsejladsklasse bliver beriget med OL-Lasersejler Anders Nyholm og Jonas Borup, tidligere OK-jollesejler, der skal sejle DEN 165.

Båden leveres af JMarine sidst i september. Kun tre uger efter bestillingen!

De skal sejle fra Roskilde hvor der i forvejen ligger 2 CB66'ere. Jonas Borup og Anders Nyholm regner med at sejle de store efterårsregattaer, Thiele Cup d. 2. oktober og Mumm Stelton Cup d. 3. oktober.

Den kan jo sejle!

"Det var en herlig oplevelse at have de to herrer med på en prøvetur i let luft på Roskilde Fjord", siger Jesper Strands fra JMarine, og fortsætter, "efter godt en time på kryds og læns, var der ingen tvivl hos Jonas:

“Jeg skal have en CB66 !”

 "Det er altid en ekstra stor fornøjelse, når folk som sejler på et højt niveau, roser CB66'erens sejlegenskaber. Ikke kun for plane-turene, men at den faktisk også kan krydse og er til at drive fremad i let luft".

Vækst og positiv spiral

"At båden bliver solgt til Roskilde, passer godt med at interessen for båden - specielt efter DM i august med 15 deltagende både – har været ekstraordinært stor og geografisk spredt. Klassen har tidligere været koncentreret omkring Hellerup, men efter DM har de mange henvendelser været spredt over Sjælland, Fyn og Jylland", siger Jesper Strands.

"Det virker som om den traditionelle skepsis, “bliver den mon til noget,” er afløst af en solid optimisme og tro på, at CB66 klassen er det bedste bud på en stor og sjov kapsejladsklasse."

CB66 klassen i Danmark er vokset fra 13 til 18 både i år, og antal deltagende både til DM er næsten fordoblet.

Hvorfor CB66

Den seneste tids diskussioner om hvad der kræves af en ny moderne type kapsejladsbåd sættes meget godt i relief af Jonas Borups historie:

"Jeg er en af dem der for år siden forlod sejlsporten, da der ikke var en båd der matchede mine behov. Jeg vil have en båd der er sjov at sejle, et felt af ens både i DK og nabolandene, mulighed for søsætning uden kran, max. pris ca. 200.000, asymmetrisk spiler, som jeg kender fra min tid i 49er, intensiv sejlads på korte baner af ca. 30 minutters varighed.

Den skal være fysisk krævende uden at være umulig, transporteres efter en almindelig personbil - og så må den også gerne se ordentlig ud. Men der skal også være mulighed for en eftermiddagstur med bekendte uden viden om sejlsport – og mulighed for primitiv overnatning hvis nu vejret er rigtigt godt og man får lyst til en weekendtur.

Da CB66 for nogle år siden lå foran Bellacenteret, tænke jeg. "Der er den – men der bliver nok aldrig en klasse".

Det er der nu, så jeg har bestilt en båd og glæder mig til at komme igang".

Kom og prøv

CB66 kan prøves i Rungsted d. 26/9 til KDY/DS arrangementet 'Kom og prøv noget nyt'. Eller i Roskilde hos JMarine, eller i Svendborg. (Bestil en prøvetur på www.CB66racer.dk)

Eller kom og se

Har du fået lyst til at se CB66-klassen i aktion, kan de opleves til Thiele Cup d. 2. oktober og Mumm Stelton Cup d. 3. oktober, hvor klassen får sit eget løb til begge stævner.

Anders Nyholm i Qingdao 2008 med Pete Conway. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader