Gå til hoved-indhold
Ais transponderen kan hurtigt og nemt tilsluttes en pc. Foto: HellersUdstyr
Ais transponderen kan hurtigt og nemt tilsluttes en pc. Foto: Hellers

Ny IMO godkendt klasse A AIS Transponder

Hellers lancerer ny IMO godkendt klasse A AIS fra Digital Deep Sea. Klasse A transponderen sender med 12W i stedet for klasse B, der bare sender med 2W.

Af katrine bertelsen |

Digital Yacht har søsat en ny produktlinje der bl.a. omfatter AIS Transpondere i klasse A.

Det første produkt, der er på markedet er en fuldt typegodkendt, klasse A AIS transponder kaldet SmarterTrack CLA1000.

CLA1000 giver en automatisk transmission af fartøjets egen position, fart og kurs til andre fartøjer, der er udstyret med AIS inden for VHF-rækkevidde.

CLA 1000 har et stort LCD display, der kan vise en liste over andre AIS mål inden for rækkevidde, og kan også give et grafisk målplot.

CLA1000 giver alarm i forhold til nærmeste punkt (CPA) og tid til nærmeste punkt (TCPA) for potentielle mål på kollisionskurs. Digital Deep Sea CLA 1000 kan også sammenarbejde med eksterne alarmer samt med andre kortplottere og radarer, der er AIS kompatible.

Tilslutning til PC

AIS enheden måler kun 195mm x 105mm, så den er i dag en af verdens mindste klasse A AIS systemer, der er til rådighed. Den indeholder også standard pilotstik, der tillader hurtig og nem tilslutning til en pc, der kører med elektroniske søkort eller plotter-software. GPS og AIS data kan derefter vises oven på kompatibelt navigationsprogram.

En AIS klasse A transponder er obligatorisk på alle kommercielle skibe over 300 tons og er også påkrævet på mange mindre fartøjer.

Fordelen ved at vælge en klasse A-enhed er, at den har en mere kraftfuld 12W sender, højere transmissionshastigheder på op til hvert 2. sek., garanteret transmissionsplads i AIS udsendelserne, omfattende rejsedata (destination, ETA og antallet af personer om bord) samt display og alarm-system..

Hos Hellers koster CLA1000 13.716,00 kr + moms, Transponderen leveres komplet med GPS antenne.

Læs mere her:

www.digitaldeepsea.com

www.hellers.dk  

content-loader
content-loader
content-loader