Gå til hoved-indhold
Det var træner Finn "Beton" der tog livtag med brændingen på Mallorca.Kort Nyt
Det var træner Finn "Beton" der tog livtag med brændingen på Mallorca. Foto: Adrien Gremaud

Finn 'Beton' om sikkerhed: Mere sømandsskab

Sejlunionen har ikke ændret på sikkerhedsreglerne for trænere eller sejlere i kølvandet på vinterens forlis. Det fortæller træner Finn 'Beton' Jensen, som selv havarerede fornylig. Interview.

Af katrine bertelsen |

Først var der Elliot 6M-pigerne der væltede, derefter Præstø-ulykken med en kano og nu en svensk træner, Don Nordqvist, der druknede efter en RIB væltede. 

Fælles for ulykkerne var, at de alle burde have udvist større respekt for det våde element. Vi ringede derfor til træner Finn 'Beton' Jensen for at høre om sikkerheden for trænere og sejlere på OL-holdet.

Dansk Sejlunion har ikke ændret på sikkerhedsreglerne i praksis, men opmærksomheden retter sig mere i retning af at bruge sin sunde fornuft. Det forklarer træner Finn 'Beton' Jensen, som selv kom galt fornylig.

Finn havarerede selv

For et par uger siden havarerede træneren Finn ”Beton” Jensen i brændingen ved Mallorca, i et forsøg på at få en havareret norsk Lasersejler helskindet i land.

”Sikkerhedsreglerne er ikke blevet ændret”, fortæller Finn, ”men vi har mere fokus på damage control og godt sømandsskab. Uheldet med gummibåden på Mallorca er at godt eksempel på, at det ikke gik særlig galt,” siger Finn.

Finn ”Beton” fortæller, "at en norsk Lasersejler havde brækket bommen, og kunne ikke komme væk fra brændingen. Det er nemlig sådan, at når en bom brækker på en Laser-jolle kan sejleren dårligt få den op, uden at komme til skade.”

Finn ”Beton” tog resolut gummibåden og sejlede ud efter den uheldige sejler, men brændingen var meget hård, så gummibåden blev væltet omkuld.

Dødemandsknap reddede det hele

”Jeg havde dødemandsknappen på, og det reddede det hele,” fortæller Finn.

”Motoren gik ud som den skulle, og vi fik både Laser, sejler, gummibåd og mig selv i land.”

Både sejler og træner havde redningsveste på, så uheldet kostede ”kun” materiel skade, og besværet med at finde en ny gummibåd.

content-loader
content-loader
content-loader