Gå til hoved-indhold
Mand-over-bord senderen aktiveres enten manuelt eller ved nedsænkning i vand.Udstyr
Mand-over-bord senderen aktiveres enten manuelt eller ved nedsænkning i vand.

Sikkerhed: MOB med GPS og VHF

Vinterens forskellige ulykker til søs er en god grund til at kigge lidt på sikkerhedsudstyret om bord. En bærbar Mand-Over-Bord sender er måske det der skal til.

Af katrine bertelsen |

Når bådens sikkerhedsudstyr skal gennemgås og tjekkes, er det måske i år der skal suppleres op på sikkerhedsudstyret. En bærbar VHF-sender fra italienske WamBlee kan øge sikkerheden, hvis uheldet er ude.

W410 fra WamBlee er en let og kompakt personlig sikkerhedssender, der arbejder på det maritime VHF bånd. W410 er en i henhold til IMO regulativet godkendt DSC nødsender med integreret GPS. Det skriver Hellers i en pressemeddelelse.

Aktiveret vil W410 sende en nødmelding med position direkte til omkringliggende fartøjers VHF-modtager, i en afstand af omkring 10NM.

Bæres om halsen

W410 kan bæres om halsen, indsættes i overtøjet eller monteres direkte på redningsvesten. MOB enheden er udstyret med en 360˚ antenne.

W410 bruger almindelige batterier, så man kan selv nemt udskifte dem.

Når MOB-enheden er aktiveret, vil den udsende en nødmelding i minimum 24 timer under normale forhold. (Nødsendingen kan reduceres til minimum 12 timer ved -20gr. Celsius.)

Aktiveringen af nødmeldingen sker straks, når enheden sænkes i vandet, eller brugeren selv aktiverer enheden.

W410 er udstyret med en kraftigt LED flash, der gør det nemmere at lokalisere den nødstedte. W410 udsender en audio-syntetisk nødmelding på kanal 16 (156.800MHz,) samt en digital nødmelding på kanal 70 (156.525MHz). W410 er virksom i temperaturområdet -20 til +55gr. Celsius.

W410 fra WamBlee koster 3.468,75 kr. hos Hellers: www.hellers.dk  

content-loader
content-loader
content-loader